Patru din zece maghiari nu au bani să plece în vacanță

Patru din zece maghiari nu au bani să plece în vacanță
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iul 2023

Doar 59% dintre respondenți au fost sau vor pleca în vacanță anul acesta, rezultă dintr-un sondaj reprezentativ, efectuat la solicitarea Euronews, scrie presa din Ungaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Dintre diferitele grupuri demografice, cei peste 50 de ani (56 la sută), cei care locuiesc în orașe mici (47 la sută) și cei din Ungaria de Est (46 la sută) au răspuns cu șanse mult mai mari decât în medie că anul acesta nu vor merge deloc în vacanță. În timp ce, persoanele cu diplome (29 la sută) și tinerii (26 și, respectiv, 35 la sută) sunt mai puțin dispuși să renunțe la vacanță decât media, arată Rador.

Om de afaceri maghiar și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc CITEȘTE ȘI Om de afaceri maghiar și-a deschis un aeroport în Ținutul Secuiesc

Cei care nu pleacă în vacanță invocă în principal lipsa resurselor financiare (64%), în timp ce 20% dintre cei care nu au plecat în concediu anul acesta, nu au plecat în vacanță nici altă dată. Se vede clar că 71% dintre respondenții doar cu diplomă de bacalaureat merg de obicei în vacanță pe timp de vară, însă anul acesta nu pot din motive financiare.

În ceea ce privește destinațiile de vacanță, 52% dintre respondenți au spus că vor pleca doar prin țară, 14% doar în străinătate, iar 27% vor petrece concediul atât în țară, cât și în străinătate. În cea mai mare proporție (23%) sunt tinerii care își petrec vacanța de vară în străinătate, în timp ce persoanele cu vârsta în jur de 40 de ani preferă să se relaxeze exclusiv în locurile de vacanță interne (62%).

Dintre destinațiile de vacanță din străinătate cea mai populară este litoralul (54%). Mai mult de jumătate (51%) dintre unguri susțin că merg în vacanță în străinătate, deoarece este mai ieftin decât acasă.

O corelație interesantă este că, cu cât este mai mică așezarea în care locuiește cineva cu atât este mai convins că este mai ieftin să plece în vacanță în străinătate - 75% dintre cei care locuiesc la sate au asemenea convingeri, în timp ce doar 26% dintre cei care locuiesc în capitală au o viziune similară. Printre motive, mulți au mai indicat că vacanțele în străinătate sunt mai incitante (40%), mai variate (46%) și sunt mai multe obiective turistice (40%).

Principalele motive prin care sunt susținute vacanțele în țară sunt: "sunt multe de explorat acasă" (41%) și "îmi place să fac drumeții în peisajele de acasă" (43%), în timp ce doar 29% amintește drept motive prețurile convenabile din țară, iar 36% spun "Balaton" drept justificare pentru vacanța de vară.

Majoritatea familiilor ungare (35%) cheltuiesc între 100.000 și 300.000 de forinți pentru vacanță, în timp ce al doilea grup ca mărime (27%) cheltuiește mai puțin de 100.000 de forinți, iar 19% dintre cei chestionați sunt dispuși să cheltuie între 300-500 mii de forinți și 11% între 500-800 mii de forinți.

viewscnt
Afla mai multe despre
vacanta
ungaria