Pierre Moscovici: Bulgaria va fi viitorul membru al zonei euro, nu am nici un dubiu în legătură cu asta

Pierre Moscovici: Bulgaria va fi viitorul membru al zonei euro, nu am nici un dubiu în legătură cu asta
scris 27 apr 2018

Bulgaria va deveni a 20-lea membru al zonei euro, dar nu ar trebui să grăbească acest proces, a afirmat vineri comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, transmite Reuters.

Statul balcanic, care deține președinția rotativă a blocului comunitar în perioada ianuarie-iunie 2018, își accelerează eforturile de adoptare a monedei unice iar premierul bulgar Boiko Borisov afirmă că Bulgaria va adera în următoarele 12 luni la ERM II (mecanismul ratelor de schimb - n. r.), anticamera zonei euro, scrie Agerpres.

Moscovici participă la Sofia la o reuniune neoficială a miniștrilor de Finanțe ai UE și a declarat că statul balcanic ar trebui "să-și păstreze sângele rece" și să lucreze la criteriile privind accesul la zona euro.

După 70 de ani, producătorul japonez Hitachi își schimbă numele CITEȘTE ȘI După 70 de ani, producătorul japonez Hitachi își schimbă numele

"Bulgaria va fi viitorul membru al zonei euro, nu am nici un dubiu în legătură cu asta. Dar trebuie să pregătim asta cu metodă și o putem face fără să ne grăbim, deoarece altfel aderarea la euro ar putea să nu fie perfectă", le-a declarat jurnaliștilor Pierre Moscovici.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
zona euro
bulgaria