Oleg Deripaska intenționează să păstreze controlul asupra Rusal, în pofida sancțiunilor americane

Oleg Deripaska intenționează să păstreze controlul asupra Rusal, în pofida sancțiunilor americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 apr 2018

Miliardarul rus Oleg Deripaska intenționează să păstreze controlul asupra United Rusal, chiar dacă supraviețuirea producătorului de aluminiu este pusă în pericol de sancțiunile americane, au declarat persoane apropiate situației, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Deripaska continuă să insiste pe lângă guvernele europene ca acestea să ajute la atenuarea sancțiunilor impuse de Statele Unite. În  ultimele zile, Deripaska a schimbat directori de la vârful companiei pentru a concentra atenția pe sancțiuni și intenționează să se implice direct în această situație, au spus sursele.

Refuzul miliardarului de a ceda controlul asupra Rusal creează condițiile unui blocaj între Rusal și Statele Unite, industria europeană a aluminiului avertizând că haosul va continua dacă situația nu va fi rezolvată înainte de expirarea unei perioade de adaptare oferită de SUA, scrie News.ro.

Grupul de francize Peeraj, unul dintre cei mai importanți ju­că­tori de pe piața locală de modă, a intrat pe nișa de fast-food CITEȘTE ȘI Grupul de francize Peeraj, unul dintre cei mai importanți ju­că­tori de pe piața locală de modă, a intrat pe nișa de fast-food

În timp ce presiunile de pe piața mondială a aluminiului s-au atenuat în această săptămână, în urma anunțului SUA că companiile internaționale pot continua afacerile cu Rusla în cadrul contractelor existente până în octombrie, directorii de companii și traderii mizează să se ajungă la o soluție pe termen lung înainte de expirarea termenului, fie prin cedarea de către Deripaska a controlului asupra Rusal, fie prin intermediul unor noi excepții din partea Statelor Unite.

Piețele aluminiului au reacționat la perspectiva ca Deripaska să rămână implicat în continuare în grupul Rusal, prețul metalului avansând joi cu până la 3,2%. Acțiunile grupului Alcoa au urcat la rândul lor, în timp ce scăderea cotației nichelului s-a atenuat.

viewscnt
Afla mai multe despre
oleg deripaska
rusal