Polonezii de la epantofi primesc o investiție de 110 milioane euro

Polonezii de la epantofi primesc o investiție de 110 milioane euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2021

Conglomeratul japonez Softbank va investi circa 110 milioane euro în magazinul online polonez de încălțăminte eobuwie.pl, care operează și în România, de pe domeniul de internet epantofi.ro.

Magazinul online este controlat de retailerul polonez de încălțăminte CCC Group.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Firma poloneză își pregătește listarea pe bursă, într-un interval estimat acum la 12-24 de luni.

Magazinul online va investi banii de la japonezi în extinderea pe noi piețe, înființarea unor centre logistice moderne în afara Poloniei, precum și în dezvoltarea de noi servicii, cum ar fi cele de tip marketplace, prin care producători și comercianți de încălțăminte independenți să vândă pe internet prin intermediul eobuwie.pl.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

De altfel, în trimestrul al treilea 2021, eo­buwie împreună cu dezvoltatorul belgian de spații logistice WDP, urmează să finalizeze un centru de distribuție de 15.600 de metri pătrați în comuna Ștefăneștii de Jos din județul Ilfov, pentru magazinul online epantofi.ro. Investiia se ridică la 8 milioane de euro, conform ZF.ro. „Epantofi” reprezintă practic traducerea românească a cuvântului „eo­buwie”.

Eobuwie.pl a fost fondat în anul 2006, de antreprenorii polonezi Marcin Grzymkowski și Krzysztof Grzymkowski. În anul 2015, magazinul online a fost cumpărat de retailerul polonez de încălțăminte CCC, controlat de miliardarul Dariusz Milek.

Eobuwie.pl are circa 170.000 de produse de la 580 de branduri. Magazinul online operează în 17 țări.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

La rândul său, CCC deține în total peste 80 de platforme de comerț online și 1.000 de magazine fizice în 29 de țări, inclusiv România. Compania poloneză are aproape 15.000 de angajați și vinde anual peste 50 de milioane de perechi de încălțăminte. CCC S.A. este listată pe Bursa de la Varșovia din anul 2004.

Fondul de investiții Vision Fund, inițiat de SoftBank, este unul dintre cele mai mari din lume, în zona de startup-uri și companii de tehnologie în expansiune. Printre investițiile sale notabile se numără cele acordate unor companii ca: ByteDance (TikTok), DiDi, Nvidia, Uber, Slack, WeWork.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
epantofi
eobuwie
softbank