Polonia a început să cumpere petrol din Nigeria pentru a-și reduce dependența de Rusia

Polonia a început să cumpere petrol din Nigeria pentru a-și reduce dependența de Rusia
scris 9 oct 2018

Compania poloneză de rafinare PKN Orlen se așteaptă să primească în curând prima sa livrare de petrol din Nigeria, în condițiile în care Polonia vrea să își reducă dependența de petrolul rusesc, informează Reuters.

PKN Orlen, companie controlată de statul polonez, și rivalul mai mic Lotos procesează în principal țiței rusesc livrat prin conductele construite în anii 1960, dar ambele firme și-au majorat achizițiile de țiței din alte surse, scrie Agerpres.

FMI și-a revizuit la 4% estimările privind avansul economiei românești în 2018 CITEȘTE ȘI FMI și-a revizuit la 4% estimările privind avansul economiei românești în 2018

"Nigeria este noua noastră sursă de aprovizionare pe care o analizăm. În prezent, o livrare de 130.000 de tone de petrol din Nigeria este în drum spre Polonia. Așteptăm să ajungă în portul Gdansk la mijlocul lunii octombrie", a declarat săptămâna trecută directorul general de la PKN, Daniel Obajtek într-un interviu acordat Reuters.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
petrol