Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri și obuziere din Coreea de Sud

Polonia cumpără avioane de luptă, tancuri și obuziere din Coreea de Sud
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iul 2022

Polonia va cumpăra 48 de avioane de luptă FA-50, o primă serie de 180 de tancuri și obuziere K2 Black Panther din Coreea de Sud, a declarat ministrul Apărării de la Varșovia, în timp ce țara își întărește armata din cauza războiului din Ucraina declanșat de Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Invazia din 24 februarie, pe care Moscova o numește ”operațiune militară specială”, a stârnit temeri de securitate în rândul multor țări din fostul bloc comunist din estul Europei, iar Polonia, membră a NATO, a promis că va crește cheltuielile pentru apărare la 3% din produsul intern brut (PIB) și că va crește de două ori mai mult mărimea armatei sale, pentru a descuraja orice atacuri, scrie News.ro.

FOTO Consiliul Concurenței - Prețurile la benzină au scăzut CITEȘTE ȘI FOTO Consiliul Concurenței - Prețurile la benzină au scăzut

”Primele unități vor fi livrate anul acesta și în total vor fi 180 de tancuri (K2 Black Panther) la prima comandă; în cele din urmă, aceste tancuri vor fi produse în Polonia”, a spus Mariusz Blaszczak într-un extras dintr-un interviu cu săptămânalul Sieci, publicat online.

Blaszczak a spus că Polonia va cumpăra și obuziere și avioane de luptă FA-50 din Coreea de Sud.

”Suntem interesați să achiziționăm trei escadroane, adică 48 de avioane. Primul avion ar urma să fie livrat în Polonia anul viitor”, a spus Blaszczak.

Rezervorul K2 Black Panther este fabricat de Hyundai Rotem. Avionul de luptă FA-50 este produs de Korea Aerospace Industries (KAI).

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
tancuri