Rusia hotărăște să expulzeze străinii infectați cu noul coronavirus chinez

Rusia hotărăște să expulzeze străinii infectați cu noul coronavirus chinez
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2020

Moscova trece într-o nouă etapă a politicii sale de prevenire a răspândirii noului coronavirus chinez, anunțând luni că urmează să procedeze la expuzarea străinilor infectați cu virusul, după ce a decis săptămâna trecută să își închidă frontiera cu China și să reducă legăturile între cele două țări, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noul coronavirus ”a fost adăugat deja pe lista bolilor deosebit de periculoase. Acest lucru ne permite să procedăm la expulzarea străinilor infectați și să punem în aplicare măsuri speciale precum plasarea la izolare și în carantină”, a dezvăluit premierul rus Mihail Mișustin într-o reuniune guvernamentală transmisă în direct la televiziune, scrie News.ro.

Doi pacienți infectați au fost înregistrați în mod oficial în Rusia vineri - doi chinezi plasați la izolare în spitale din regiunea Tiumen, în Ural, unul la Cita, celălalt în Extremul Orient rus.

ULTIMA ORĂ Valeriu Zgonea, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Valeriu Zgonea, condamnat la 3 ani închisoare cu executare pentru trafic de influență

Mihail Mișustin a anunțat tot luni că a semnat un plan național de luptă împotriva epidemiei și a dat asigurări că ”situația este sub control” în Rusia și că aceasta dispune de ”toate medicamentele și mijloacele de protecție necesare”.

Moscova a adoptat săptămâna trecută o serie de măsuri, între care închiderea celor aproximativ 4.250 de kilometri de frontieră cu China, întreruperea legăturilor feroviare, restricționarea zborurilor sau reimpunerea regimului vizelor turiștilor chinezi, numeroși în Rusia, și suspendarea emiterii vizelor muncitorilor care provin din China.

Avioane aparținând armatei ruse urmează să evacueze, în zilele următoare, ruși din provincii chineze afectate de epidemie, inclusiv de la Hubei, epicentrul bolii.

Mișustin a propus luni o amânare a Formului Economic rus de la Soci, prevăzut în perioada 12-14 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
rusia