Polonia va relua licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G

Polonia va relua licitația pentru atribuirea frecvențelor 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 apr 2020

Polonia va fi nevoită să reia procedura de licitație pentru atribuirea de frecvențe 5G, suspendată la începutul acestei luni din cauza pandemiei de coronavirus, pentru a ține cont de modificările legislative destinate creșterii securității, au anunțat marți autoritățile de la Varșovia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Documentația inițială pentru procedura de licitație nu permitea autorității de reglementare să modifice termenul limită până la care firmele trebuiau să depună oferte preliminare, ceea ce lăsa deschisă calea pentru o acțiune în justiție dacă licitația ar fi continuat în forma actuală, a precizat Ministerul Digitalizării din Polonia într-un comunicat de presă.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ministrul Finanțelor anunță: Prelungirea șomajului tehnic poate fi o variantă pentru firmele ținute în continuare închise de către stat CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ministrul Finanțelor anunță: Prelungirea șomajului tehnic poate fi o variantă pentru firmele ținute în continuare închise de către stat

Polonia și alte țări din Europa se pregătesc să introducă rețele de telefonie 5G care oferă o viteză de transfer a datelor de 50 până la 100 de ori mai rapidă decât rețelele actuale, însă multe licitații pentru atribuirea de frecvențe 5G au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

Inițial, Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicațiile din Polonia a încercat să obțină, până la data de 23 aprilie, oferte preliminare de la companiile interesate să obțină frecvențe în cadrul procedurii de licitație, însă acest termen limită a fost abandonat după ce Guvernul de la Varșovia a introdus măsuri de carantină pentru a contracara pandemia de coronavirus.

Marți, guvernul polonez a publicat un proiect de lege care introduce modificări în legea telecomunicațiilor, alături de măsuri destinate reducerii impactului pandemiei.

Ministerul Digitalizării din Polonia a apreciat că procedura de licitație pentru atribuirea de frecvențe 5G va trebui reluată și pentru a ține cont de introducerea unor noi cerințe suplimentare de securitate.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
5g
licitatie