Polonia vrea să cumpere vaccin chinezesc împotriva covid-19 Sinopharm

Polonia vrea să cumpere vaccin chinezesc împotriva covid-19 Sinopharm
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2021

Președintele polonez Andrzej Duda a discutat cu omologul său chinez Xi Jinping despre eventualitatea ca Polonia să cumpere doze ale unui vaccin împotriva covid-19 chinezesc, potrivit șefului său de cabinet, citat de agenția poloneză de presă PAP, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vaccinul produs de către laboratorul chinez Sinopharm nu a fost validat încă de către Agenția Europeanăa Medicamentului (EMA), însă Ungaria a devenit săptămâna trecută primul stat membru UE care a început să-l administreze, în vederea unei accelerări a campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, scrie News.ro.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

”La cererea premierului Mateusz Morawiecki, președintele a ridicat, de asemenea, problema unei cooperări între Polonia și China în lupta împotriva pandemiei covid-19, inclusiv posibilitatea ca Polonia să cumpere vaccinuri produse în China”, a declarat Krzysztof Szczerski, potrivit PAP.

Șeful de cabinet al lui Duda a pecizat că noi discuții sunt necesare înaintea unei eventuale achiziții a acestui vaccin chinezesc.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

La fel ca alte state membre UE, campania de vaccinare împotriva covid-19 a Poloniei a încetinit, din cauza unor întârzieri în livrarea vaccinurilor AstraZeneca-Oxford și Pfizer-BioNTech.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
sinopharm