Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki: Confirm că Polonia și Ungaria s-au despărțit

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki: Confirm că Polonia și Ungaria s-au despărțit
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2022

Comentând cuvintele premierului ungar Viktor Orban, omologul său polonez Mateusz Morawiecki a declarat că „Polonia și Ungaria s-au despărțit”. El a negat că Polonia ia parte la războiul din Ucraina, afirmând că țara sa face doar eforturi pentru a-i ajuta pe ucraineni „să supraviețuiască atacului brutal al Rusiei” și „să-și păstreze integritatea teritorială”, scrie publicația tvn24.pl.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Premierul polonez a fost întrebat, la o întâlnire cu fermierii, dacă este de acord cu declarațiile omologului său ungar Viktor Orban, care a spus că războiul din Ucraina a zdruncinat cooperarea polono-ungară, care este o axă a Grupului de la Vișegrad, arată G4Media.ro

Fost deputat social-democrat, găsit mort într-un șanț CITEȘTE ȘI Fost deputat social-democrat, găsit mort într-un șanț

Orban mai spusese că, deși ambele țări au aceleași obiective, ungurii priveau conflictul din Ucraina ca pe un război între două națiuni slave, în timp ce – în opinia sa – polonezii „parcă ar fi parte din luptă”.

Șeful guvernului polonez a comentat că „Polonia nu ia nicio parte în războiul din Ucraina”. „Războiul este purtat de ucraineni”, a adăugat el. „Lupta eroică a ucrainenilor este susținută de arme – în principal americane, dar și britanice, poloneze și din multe alte locuri – practic din toată Europa, al căror scop este de a-i ajuta (pe ucraineni – n.r.) în apărarea suveranității (lor – n.r.)”, a spus el.

Morawiecki a explicat că, prin acțiunile sale, Polonia încearcă doar să ajute Ucraina „să supraviețuiască presiunii inamicului care o depășește numeric, agresorului, atacului brutal al Rusiei”.

„Vrem ca Ucraina să supraviețuiască și să își păstreze integritatea teritorială, suveranitatea. Cred că acest lucru se va întâmpla”, a declarat premierul polonez.

viewscnt
Afla mai multe despre
mateusz morawiecki
ungaria
polonia