Președinții turc și rus Vladimir Putin au lansat construcția primei centrale nucleare în Turcia. Erdogan: Allah fie cu voi!

Președinții turc și rus Vladimir Putin au lansat construcția primei centrale nucleare în Turcia. Erdogan: Allah fie cu voi!
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2018

Președinții turc Recep Tayyip Erdogan și rus Vladimir Putin au dat marți startul construcției de către gigantul rus Rosatom a primei centrale nucleare în Turcia, simbol al relațiilor înfloritoare între Ankara și Moscova, informează France Presse.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Allah fie cu voi!", a spus Erdogan într-un discurs la Ankara difuzat prin videoconferință de la situl șantierului centralei nucleare din Akkuyu, în provincia Mersin (sud), arată Agerpres.

Construcția centralei, a cărei valoare este estimată la circa 20 miliarde de dolari, face parte dintr-un proiect de dezvoltare inițiat de Erdogan, care dorește să facă din Turcia una dintre cele mai bogate zece țări din lume până în 2023, anul centenarului Republicii Turce.

Scandalul spionului otrăvit se mută în fotbal: Rusia trimite avertismente suporterilor ȚSKA Moscova care merg la Londra pentru meciul cu Arsenal CITEȘTE ȘI Scandalul spionului otrăvit se mută în fotbal: Rusia trimite avertismente suporterilor ȚSKA Moscova care merg la Londra pentru meciul cu Arsenal

Potrivit lui Erdogan, cele patru reactoare ale centralei vor satisface 10% din cererea de energie electrică a Turciei, o țară puternic dependentă de importul de hidrocarburi pentru a-și acoperi necesitățile energetice.

Primul reactor al centralei ar urma să fie dat în exploatare în 2023, potrivit lui Putin și Erdogan.

Acest șantier, întârziat de mai multe ori, a fost suspendat, în special, în timpul unei crize diplomatice grave, provocată de doborârea de către forțele aeriene turce a unui bombardier rus la frontiera siriană în noiembrie 2015.

Dar relațiile dintre ele s-au detensionat de atunci, Turcia și Rusia lăsând la o parte diferențele cu privire la Siria, unde sprijină tabere opuse, pentru a coopera în acest dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
erdogan
putin
centrala