Producătorul de brichete și produse de papetărie BIC deschide un centru de servicii în Bulgaria

Producătorul de brichete și produse de papetărie BIC deschide un centru de servicii în Bulgaria
scris 11 iun 2019

Producătorul francez de brichete, produse de papetărie și aparate de ras BIC va deschide un centru de servicii în Bulgaria, în cadrul planului de transformare al grupului, prin care vizează eficientizarea operațiunilor la nivel mondial.

Denumit Group BIC Services, noul centru va avea sediul la Sofia și va îngloba sarcinile tranzacționale și administrative ale departamentelor financiar, resurse umane și servicii clienți din cadrul grupului.

Potrivit presei franceze, la centrul din Sofia vor lucra aproximativ 200 de angajați, aproape jumătate din cei 400 de oameni pe care BIC vrea să îi angajeze la nivel global până în 2022.

Republica Moldova. Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Maia Sandu și face apel la calm CITEȘTE ȘI Republica Moldova. Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Maia Sandu și face apel la calm

În paralel, grupul a anunțat că va desființa circa 450 de locuri de muncă în cadrul programului de transformare “BIC-2022”, din care aproximativ 100 de posturi la sediul din Clichy. Concedierile nu vor afecta personalul din cele 26 de fabrici ale grupului.

Fondat în 1945, BIC are peste 13.600 de angajați la nivel global și vânzări de anuale de circa 2 miliarde de euro. În România, grupul francez este prezent cu o subsidiară din 2000, an în care a preluat compania locală de distribuție Farmakon.

BIC România a încheiat anul 2017 - ultimul pentru care sunt disponibile date - cu vânzări de 71,6 milioane de lei și un câștig net de aproape 358.000 lei, având 60 de angajați.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bic
centru servicii
bulgaria
angajati
concedieri
brichete
papetarie
aparate ras