Putin: Rusia îl va sprijini pe Dodon în lupta împotriva "uzurpatorilor puterii" din Republica Moldova

Putin: Rusia îl va sprijini pe Dodon în lupta împotriva "uzurpatorilor puterii" din Republica Moldova
scris 13 iun 2019

Președintele rus Vladimir Putin a promis susținere coaliției Dodon - Sandu "pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", onsiderând că, în Republica Moldova, oligarhii "au acaparat toate instituțiile de stat". El a calificat acțiunile președintelui Dodon și ale partenerilor săi de coaliție drept "un pas spre construirea unui stat civilizat și modern", relatează deschide.md.

”Ceea ce a fost făcut de către președintele Dodon și oponenții săi recenți, cu așa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcția unui stat civilizat și modern”, spune Putin, conform deschide.md.

ULTIMA ORĂ Noile cifre pentru brandurile din România: BCR iese din Top 10, companiile de stat CFR, CEC, Tarom, TVR pierd puternic din valoare, alte branduri intră în premieră CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Noile cifre pentru brandurile din România: BCR iese din Top 10, companiile de stat CFR, CEC, Tarom, TVR pierd puternic din valoare, alte branduri intră în premieră

„Cred că Moldova nu este o situație unică. Puterea în Moldova, la fel ca și Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câștigat bani pe seama moldovenilor și și-au consolidat bunăstarea personală și pârghiile de influență asupra statului”, a declarat Putin într-un interviu pentru presa din Rusia, scrie News.ro.

Acesta l-a lăudat pe președintele Igor Dodon, care a reușit să se alieze pentru a „construi un stat modern și civilizat”.

„Ce a făcut președintele Dodon, împreună cu oponenții lui, să spunem, convențional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat și modern. Cu siguranță îl vom susține atât pe președintele Dodon, cât și pe actualii săi parteneri de coaliție, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova. În pofida unor contradicții, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc și al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranță, îi vom sprijini”, a punctat Putin.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
putin
rusia
dodon