Putin: Rusia trebuie să își construiască propriul internet, ca precauție pentru o posibilă blocare a accesului online de către Ocident

Putin: Rusia trebuie să își construiască propriul internet, ca precauție pentru o posibilă blocare a accesului online de către Ocident
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2019

Rusia trebuie să să pregătească pentru posibile tentative ale Occidentului de blocare a accesului la rețeaua globală de internet prin crearea unor segmente independente de web, a declarat miercuri președintele Vladimir Putin, citat de agențiile de presă rusești, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Cred să se vor gândi bine înainte de a o face, dar există posibilitatea teoretică ca Rusia să fie exclusă de pe internet, acesta fiind motivul penru care ar trebui să creăm segmente care să nu depindă de nimeni”, a afirmat Putin, citat de agenția Tass.

”Nu pot vorbi în numele partenerilor noștri, ce au de gând, dar consider că ar fi extrem de dăunător pentru ei”, a mai spus președintele rus, fără să elaboreze, scrie News.ro.

VIDEO Prim concert în România care a integrat o hologramă live prin 5G CITEȘTE ȘI VIDEO Prim concert în România care a integrat o hologramă live prin 5G

Putin a făcut comentariile la câteva zile după ce parlamentarii ruși au aprobat înăsprirea controlului asupra internetului, ca măsură de apărare față de intervențiile străine. Criticii afirmă că proiectul de lege ar putea perturba internetul în Rusia și ar fi folosită pentru restricționarea opoziției.

Proiectul prevede ca traficul de internet și transferurile de date din Rusia să treacă prin puncte controlate de autoritățile statului și crearea unui sistem național de domenii, pentru a permite funcționarea internetului dacă Rusia este exclusă din infrastructura online internațională.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
internet
vladimir putin