Putin spune că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american”

Putin spune că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american”
scris 22 nov 2020

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, duminică, la televiziunea de stat, că este pregătit să lucreze cu “oricine are încrederea poporului american” și că îl va felicita pe câștigătorul alegerilor din SUA în momentul în care formalitățile se vor încheia și situația va fi clară, relatează Reuters.

“Vom lucra cu oricine are încrederea poporului american”, a afirmat Putin, scrie News.ro.

El a menționat însă că va trebui ca partea care pierde să se recunoască învinsă sau ca rezultatele finale ale alegerilor să fie anunțate oficial.

EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Transgaz a finalizat lucrările la gazoductul BRUA într-o zi liberă, de duminică. Cel mai important proiect de investiție al companiei, în valoare de aproape jumătate de miliard de euro - INFOGRAFIC

Potrivit tass.com, Vladimir Putin a mai declarat că sistemul electoral american are probleme, însă a adăugat este de competența Washington-ului dacă vrea sau nu să îl schimbe. “Este absolut evident – este clar pentru toată lumea – mi se pare că le este clar americanilor că sunt unele probleme în sistemul electoral al SUA. Nu este treaba noastră dacă trebuie ca ei să schimbe sau nu ceva. Depinde de poporul american și de reprezentanții săi în parlament. (...) Acum se știe că un candidat care câștigă într-un stat obține voturile tuturor electorilor. Să spunem că sunt 20. El a câștigat 11, dar obține 20. Însă poate se dovedește că în spatele acestor electori sunt mai puține voturi. S-a întâmplat de trei ori în istoria SUA, după părerea mea, ca un președinte să fie ales de un nu mai mare de electori în condițiile în care în spatele lor era un număr mai mic de votanți. Este acest lucru democratic”, a afirmat Putin.

El este de părere că problemele din sistemul electoral american fac ca SUA să nu aibă niciun drept să acuze alte țări că legislația lor cu privire la alegeri nu este perfectă. “Acesta (procesul electoral din SUA) categoric nu îi dă nimănui dreptul să arate cu degetul problemele din alte sisteme politice, inclusiv cu privire la legislația legată de alegeri”, a adăugat președintele rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia
alegeri sua