Putin spune că Rusia este pregătită pentru un război nuclear, dar ”nu se grăbește spre el”

Putin spune că Rusia este pregătită pentru un război nuclear, dar ”nu se grăbește spre el”
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Rusia rămâne într-o stare de pregătire de luptă și este pe deplin pregătită pentru un război nuclear, dar nu "se grăbește spre el" în prezent, a declarat președintele Vladimir Putin, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Într-un interviu acordat presei de stat, Putin, care a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei și este aproape sigur că va câștiga alegerile prezidențiale din 15-17 martie, a declarat că Rusia ar fi pregătită să folosească arme nucleare dacă suveranitatea sa ar fi amenințată, scrie News.ro.

Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani CITEȘTE ȘI Primele prețuri pentru Dacia Spring facelift se întorc în timp 3 ani

"Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînțeles, pregătiți", a declarat Putin la televiziunea Rossiya-1 și la agenția de știri RIA, ca răspuns la o întrebare dacă țara este într-adevăr pregătită pentru un război nuclear.

El a spus că Statele Unite înțeleg că, dacă vor desfășura trupe americane pe teritoriul rusesc - sau în Ucraina - Rusia va trata această mișcare ca pe o intervenție.

"(În Statele Unite) există suficienți specialiști în domeniul relațiilor ruso-americane și în domeniul reținerii strategice", a declarat Putin.

"Prin urmare, nu cred că aici totul se grăbește spre ea (confruntarea nucleară), dar suntem pregătiți pentru acest lucru", a mai declarat președintele rus.

El a reiterat că utilizarea armelor nucleare a fost explicată în doctrina nucleară a Kremlinului, politica sa care stabilește circumstanțele în care Rusia ar putea folosi armele sale.

"Armele există pentru a le folosi. Avem propriile noastre principii", a spus Putin.

Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face același lucru, a adăugat el în interviul de amploare.

Producătorul auto chinez BYD vrea să-și majoreze cota de piață în Europa de 4 ori într-un an, cu mașini \ CITEȘTE ȘI Producătorul auto chinez BYD vrea să-și majoreze cota de piață în Europa de 4 ori într-un an, cu mașini "premium accesibil"

"Nu este necesar... încă trebuie să ne gândim la asta, dar nu exclud că putem face același lucru", a adăugat Putin,

Cu toate acestea, Putin a declarat că Rusia nu s-a confruntat niciodată cu necesitatea de a folosi arme nucleare în Ucraina, unde conflictul face ravagii din februarie 2022.

"De ce avem nevoie să folosim arme de distrugere în masă? Nu a existat niciodată o astfel de nevoie", a mai afirmat președintele rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
razboi nuclear