Republica Moldova instituie stare de urgență până la 15 ianuarie 2021

Republica Moldova instituie stare de urgență până la 15 ianuarie 2021

Ion Chicu

scris 28 nov 2020

Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chișinău a decis, vineri, într-o ședință condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021, anunță site-ul deschide.md.

"Am ajuns la un număr mare de cazuri zilnice și această evoluție este îngrijorătoare. Din păcate, în lume, în regiune, dar și la noi continuă răspândirea acestei epidemii. De aceea, ne propunem să venim cu un set de măsuri restrictive, coordonate cu specialiștii din domeniu, care vor contribui la stăvilirea răspândirii pandemiei", a afirmat Ion Chicu, citat de presa din Republica Moldova.

GALERIE FOTO Noul stadion de fotbal Steaua a fost recepționat. Cum arată acum CITEȘTE ȘI GALERIE FOTO Noul stadion de fotbal Steaua a fost recepționat. Cum arată acum

Vor fi închise cluburile de noapte (discoteci, karaoke, disco-baruri), începând cu data de 28 noiembrie 2020. Din 30 noiembrie, restaurantele, barurile și cafenelele vor fi deschise până la ora 22.00. Magazinele alimentare vor fi închise în intervalul 22.00-7.00, scrie News.ro

De asemenea, ăn perioada stării de urgență, vor fi interzise organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor. Autoritățile au dispus și închiderea teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte sau caselor de cultură.

În același timp, instituțiile publice și cele private vor stabili un regim special de muncă.

Șoferii, taxatorii și pasagerii vor fi obligați să poarte măști de protecție pe parcursul călătoriei. Evenimentele festive vor putea fi organizate doar cu participarea a 50 de persoane. 

viewscnt
Afla mai multe despre
republica moldova
stare de urgenta