Miliardarii austrieci se întrec pentru a cumpăra păduri

Miliardarii austrieci se întrec pentru a cumpăra păduri
scris 27 nov 2020

Miliardarul austriac Rene Benko și-a depășit compatriotul Dietrich Mateschitz pentru a cumpăra un vechi domeniu de vânătoare din provincia Styria, confirmând încă o dată apetitul pentru păduri existent în rândul celor mai bogați oameni din Austria, transmite Bloomberg.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Trustul de familie al mogulului imobiliarelor Rene Benko a plătit aproape 30 milioane de euro pentru a cumpăra proprietatea Stueblergut, amplasată la jumătatea distanței dintre Viena și nordul Italiei. Proprietatea are 1.300 de hectare de teren și pădure, o capelă mică și un han istoric, construit în anii 1300, care a funcționat ca loc de odihnă pentru călătorii care mergeau din sudul până în nordul Europei. Proprietatea a fost vândută de familia italiană Morassutti, care a deținut-o timp de peste 100 de ani, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Prin această achiziție, Benko va pune piciorul, pentru prima dată, în regiunea de unde provine rivalul Dietrich Mateschitz. Acesta din urmă, cel mai bogat om din Austria, și-a construit averea prin înființarea companiei care vinde băutura energizantă Red Bull. De-a lungul timpului, Mateschitz a cumpărat mai multe proprietăți în provincia Styria și a restaurat conacele de pe aceste proprietăți.

Pădurile sunt un activ preferat de austriecii bogați pentru că le permit să evadeze din marile orașe și în același timp să se bucure de aprecierea pe termen lung a valorii investițiilor lor. Vechi familii austriece, precum Habsburgii, și biserica catolică se numără printre cei mai mari proprietari de terenuri din Austria.

Rene Benko are conace pe două domenii de vânătoare din provinciile Burgenland și Tyrol. Miliardarul, care trăiește în Tyrol, spune că a început să investească în păduri pentru a-și diversifica imperiul imobiliar, care include în principal spații comerciale și clădiri de birouri. În trecut, Benko a investit sute de milioane de euro pentru a renova clădiri istorice din Viena, permițând accesul publicului în unele din aceste clădiri.

Odată cu preluarea proprietății Stueblergut, Benko a preluat și un han care era utilizat de comercianții de vin care călătoreau între sudul și nordul Europei pentru a-și vinde marfa. Amplasat la o altitudine de aproape 1.500 de metri, în apropierea unei trecători prin Munții Alpi, hanul este renumit pentru bucătăria sa cu vatră, care datează din urmă cu peste 700 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
dietrich mateschitz
austria