Rheinmetall a fondat o societate mixtă cu Ukroboronprom pentru a construi și repara tancuri în Ucraina

Rheinmetall a fondat o societate mixtă cu Ukroboronprom pentru a construi și repara tancuri în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2023

Compania germană Rheinmetall a fondat o societate mixtă cu conglomeratul de stat ucrainean Ukroboronprom, pentru a construi și repara tancuri în Ucraina, a informat cotidianul Handelsblatt, citându-l pe directorul general al producătorului german de arme, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Contractele au fost semnate”, a declarat directorul generalv Armin Papperger pentru Handelsblatt, adăugând că cooperarea va acoperi întreținerea și repararea vehiculelor blindate în Ucraina, în timp ce construcția tancurilor va fi pregătită în paralel, scrie News.ro.

Grupul francez Pernod Ricard anunță că-și încetează operațiunile în Rusia CITEȘTE ȘI Grupul francez Pernod Ricard anunță că-și încetează operațiunile în Rusia

Rheinmetall va deține un pachet majoritar de 51% în noua companie și va asigura managementul, a adăugat Handelsblatt.

Compania germană se așteaptă să semneze în zilele următoare contracte pentru încă două asociații mixte, pentru muniție și apărare aeriană, potrivit Handelsblatt.

”Ucraina va beneficia de un transfer cuprinzător de tehnologie, precum și de o furnizare pe termen scurt de echipamente militare din Germania”, a declarat Papperger pentru Handelsblatt.

Ziarul l-a citat pe șeful Ukroboronprom, Iuri Husiev, care a salutat dorința Rheinmetall de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Rheinmetall a înregistrat o creștere a cheltuielilor pentru apărare de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, Germania furnizând, de asemenea, ajutor și arme Kievului pentru a ajuta la respingerea forțelor ruse.

Rheinmetall produce muniție, alte echipamente militare și, de asemenea, tancurile Leopard pe care Germania a decis să le trimită în Ucraina, pe care compania le produce împreună cu Krauss-Maffei Wegmann. Compania nu a oferit imediat comentarii.

Publicația Der Spiegel  a relata sâmbătă că Germania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina, în valoare de 2,7 miliarde de euro (3 miliarde de dolari), cel mai mare pe care Berlinul l-a furnizat de la invazia Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
rheinmetall
tancuri
ucraina