Rusia acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aur

Rusia acuză Occidentul că i-a furat rezervele de aur
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

Rusia a acuzat țările occidentale că i-au „furat în esență” rezervele de aur și valută prin sancțiunile impuse împotriva sa, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În general, o mare parte din activele noastre au fost în esență furate de anumite țări occidentale”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov după ce a fost întrebat de jurnaliștii de la Moscova despre o propunere a Uniunii Europene de a transfera Ucrainei activele rusești înghețate de Occident, arată Hotnews.

VIDEO Un avion militar rus s-a prăbușit pe o clădire rezidențială în Siberia. Piloții au murit CITEȘTE ȘI VIDEO Un avion militar rus s-a prăbușit pe o clădire rezidențială în Siberia. Piloții au murit

Sancțiunile fără precedent impuse de statele occidentale împotriva Rusiei au dus la înghețarea a aproximativ 640 de miliarde de dolari sub forma rezervelor de aur și valutare ale Moscovei după ce președintele Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei pe 24 februarie.

Comentariile lui Peskov vin în contextul în care Charles Michel, președintele Consiliului European, a declarat săptămâna trecută că UE ar trebui să ia în considerare transferarea activelor rusești înghețate Kievului după valul de atacuri ale forțelor armate ruse împotriva infrastructurii energetice a Ucrainei.

viewscnt
Afla mai multe despre
kremlin
rusia