Rusia analizează retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine

Rusia analizează retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 mar 2022

Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a propus retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine, cu o ulterioară conversie în titluri rusești și pregătește un proiect de lege în acest sens, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit agenției ruse Interfax, care citează o sursă informată în legătură cu respectivul proiect de lege, inițiativa a apărut ca urmare a prăbușirii acțiunilor principalilor emitenți ruși de la Bursa din Londra, din cauza sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, scrie Agerpres.

În Istanbul și Dubai, rușii investesc în imobiliare pentru a se proteja de sancțiunile occidentale CITEȘTE ȘI În Istanbul și Dubai, rușii investesc în imobiliare pentru a se proteja de sancțiunile occidentale

După această cădere, Bursa din Londra a oprit pe 3 martie vânzarea de acțiuni a 27 de companii rusești. Scăderea a fost de așa natură că pe 2 martie prețul acțiunilor Sberbank au scăzut la un cent, cele ale Gazprom s-au depreciat cu 89% și ale Lukoil cu 97,2%.

De asemenea, titlurile Nornikel s-au redus cu 37%, ale Rosneft cu 70,4% și ale Novatek cu 91%, printre altele.

Ministerul rus de Finanțe se așteaptă ca prin această măsură "să se reducă riscul unei redistribuiri a controlului corporativ ca urmare a vânzării acestor titluri în afara pieței".

Potrivit sursei citate de Interfax, se prevede ca inițiativa să fie inclusă într-un proiect de lege privind optimizarea cerințelor pentru companiile pe acțiuni, care deja a trecut în primă lectură de Camera inferioară a Parlamentului rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
bursa