Rusia analizează retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine

Rusia analizează retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine
scris 30 mar 2022

Ministerul Dezvoltării Economice din Rusia a propus retragerea acțiunilor companiilor rusești de la bursele străine, cu o ulterioară conversie în titluri rusești și pregătește un proiect de lege în acest sens, relatează agenția EFE.

Potrivit agenției ruse Interfax, care citează o sursă informată în legătură cu respectivul proiect de lege, inițiativa a apărut ca urmare a prăbușirii acțiunilor principalilor emitenți ruși de la Bursa din Londra, din cauza sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, scrie Agerpres.

În Istanbul și Dubai, rușii investesc în imobiliare pentru a se proteja de sancțiunile occidentale CITEȘTE ȘI În Istanbul și Dubai, rușii investesc în imobiliare pentru a se proteja de sancțiunile occidentale

După această cădere, Bursa din Londra a oprit pe 3 martie vânzarea de acțiuni a 27 de companii rusești. Scăderea a fost de așa natură că pe 2 martie prețul acțiunilor Sberbank au scăzut la un cent, cele ale Gazprom s-au depreciat cu 89% și ale Lukoil cu 97,2%.

De asemenea, titlurile Nornikel s-au redus cu 37%, ale Rosneft cu 70,4% și ale Novatek cu 91%, printre altele.

Ministerul rus de Finanțe se așteaptă ca prin această măsură "să se reducă riscul unei redistribuiri a controlului corporativ ca urmare a vânzării acestor titluri în afara pieței".

Potrivit sursei citate de Interfax, se prevede ca inițiativa să fie inclusă într-un proiect de lege privind optimizarea cerințelor pentru companiile pe acțiuni, care deja a trecut în primă lectură de Camera inferioară a Parlamentului rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
bursa