Rusia impune sancțiuni economice clasei politice din Ucraina

Rusia impune sancțiuni economice clasei politice din Ucraina
scris 1 nov 2018

Rusia a impus sancțiuni economice clasei politice din Ucraina, înghețând bunurile din Rusia a sute de politicieni și oficiali precum și unor companii deținute de oameni de afaceri ucraineni, scrie Reuters.

Sancțiunile au fost impuse printr-un decret semnat de prim-ministrul rus, Dmitry Medvedev și sunt descrise ca fiind contramăsuri ca răspuns la sancțiuni similare ale Ucrainei față de cetățeni și companii din Rusia, scrie News.ro.

Croația vrea să intre în anticamera zonei euro în 2020 CITEȘTE ȘI Croația vrea să intre în anticamera zonei euro în 2020

Decretul arată că 322 de persoane și 68 de companii au fost vizate, printre care și fiul președintelui Petro Poroshenko, candidata Yulia Tymoshenko, șeful serviciilor secrete Vasile Hrytask și omul de afaceri Victor Pinchuk. Sancțiunile au vizat mai multe companii printre care și Ferrexpo și MHP și cel mai mare exportator de ulei de floarea soarelui din Ucraina, Kernel.

Legăturile dintre Moscova și Kiev s-au deteriorat de când Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
ucraina
sanctiuni