Rusia începe să testeze vaccinul Sputnik V pe adolescenți

Rusia începe să testeze vaccinul Sputnik V pe adolescenți
scris 5 iul 2021

Rusia a început testele clinice pentru a determina eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 Sputnik V în rândul adolescenților, a informat Ministerul rus al Sănătății, relatează EFE.

În declarații acordate agenției TASS, responsabila medicinei preventive pentru copii din cadrul Ministerului, Leila Namzova-Baranova, a precizat că la aceste teste participă aproximativ 660 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Testele din faza I și II vor avea loc în două spitale din Moscova, a subliniat ea.

Viceprimarul Moscovei, Anastasia Rakova, a declarat că testele deja au început în capitala rusă, în colaborare cu centrul Gamaleya, care a dezvoltat vaccinul.

Potrivit Rakova, aproximativ o sută de minori au fost selectați pentru aceste teste care vor avea durată de un an și la care vor fi utilizate doze mai mici de Sputnik V decât pentru adulți.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Faza III va începe la sfârșitul acestei veri și va include circa 250 de adolescenți, notează agenția Interfax.

În prezent există patru vaccinuri în Rusia: Sputnik V, Sputnik Light (monodoză), EpiVacCorona și CoviVac, deși primul este cel utilizat pe scară largă pentru vaccinarea populației țării.

Până în prezent au fost vaccinate 25,1 milioane de persoane (17,19 % din populație) potrivit portalului Gogov.ru.

Situația epidemiologică în Rusia este tensionată după ce țara a înregistrat între 24.000 și 25.000 de cazuri zilnice și un număr mare de decese în ultimele zile.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

În ultimele 24 de ore au fost raportate 24.353 noi infecții și 654 de decese asociate COVID-19.

Majoritatea noilor cazuri au fost detectate la Moscova (6.557) și la Sankt Petersburg (1.828).

Rusia este a cincea țară din lume cea mai afectată de pandemie (5.635.294) după SUA, India, Brazilia și Franța.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sputnik v