Rusia l-a arestat pe șeful unei companii care produce sisteme de navigație pentru programul spațial al Rusiei, sub acuzația de fraudă majoră

Rusia l-a arestat pe șeful unei companii care produce sisteme de navigație pentru programul spațial al Rusiei, sub acuzația de fraudă majoră
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Șeful unei companii care produce sisteme de navigație pentru programul spațial al Rusiei a fost arestat la Moscova și acuzat de fraudă majoră, a informat presa de stat, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agenția de presă TASS a citat un oficial neidentificat al forțelor de aplicare a legii care a afirmat că Evgheni Fomicev a fost interogat și acuzat de fraudă pe scară largă, care presupune o pedeapsă de închisoare de până la 10 ani și o amendă de un milion de ruble (10.972 de dolari), arată news.ro.

VIDEO Noua armă a ucrainenilor - Un BMW seria 3 lansează rachete CITEȘTE ȘI VIDEO Noua armă a ucrainenilor - Un BMW seria 3 lansează rachete

TASS a declarat că Tribunalul Districtual Basmanni din Moscova, care se ocupă adesea de cazuri importante, a ordonat ca Fomicev să fie ținut în arest preventiv până pe 21 februarie, la cererea Comitetului de Investigații al Rusiei, care se ocupă de infracțiuni grave.

Fomicev este șeful NPP Geophysics-Cosmos, o companie al cărei site web spune că produce ”dispozitive electronice optice de orientare și navigație pentru nave spațiale”.

OFICIAL Ungaria atrage o nouă investiție gigant CITEȘTE ȘI OFICIAL Ungaria atrage o nouă investiție gigant

Se spune că aproape toate navele spațiale rusești îi folosesc echipamentul.

Site-ul web include o pagină privind politica anticorupție de nouă pagini, care spune că managementul are un rol cheie în crearea unei culturi de toleranță zero față de corupție.

Programul spațial al Rusiei a suferit un regres uriaș în august, când nava sa spațială Luna-25 s-a izbit de suprafața Lunii în timp ce încerca să aterizeze acolo.

O investigație a atribuit vina pentru eșecul primei misiuni pe Lună a Rusiei din ultimii 47 de ani defectării unei unități de control de la bord. ​

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
putin
program spatial