Rusia pretinde că și-a retras trupele mobilizate la granița cu Ucraina, Kievul vede altceva

VECINI   
Rusia pretinde că și-a retras trupele mobilizate la granița cu Ucraina, Kievul vede altceva

Trupele Flotei Nordului, ale districtelor militare Sud și Vest din Federația Rusă, care au participat la recenta verificare a pregătirii de luptă, au revenit la bazele lor permanente, au raportat comandanții respectivelor districte într-o reuniune cu șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, potrivit Interfax.

Este vorba despre trupele mobilizate de Moscova în apropiere de frontiera cu Ucraina și în Crimeea, ceea ce a provocat temeri în ultimele săptămâni privind escaladarea violențelor în estul Ucrainei, unde în regiunea Donbas, armata ucraineană luptă împotriva rebelilor separatiști susținuți de Moscova, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

La aceste exerciții de "verificare" - potrivit șefului Statului Major al armatei ruse - au participat "peste 300.000 de militari și 35.000 de echipamente și tehnică militară, între care 180 de nave și vedete, precum și aproximativ 900 de avioane, inclusiv 15 avioane cu rază lungă de acțiune și 40 de avioane de transport militar".

Deși comandantul Flotei Nordului, Aleksandr Moiseev, a declarat că toate unitățile din subordinea sa au revenit de la exerciții la locul de dislocare permanentă, agenția de presă Interfax a transmis în urmă cu trei zile că două nave mari de desant ale Flotei Nordului - "Aleksandr Otrakovski" și "Kondopoga" - au rămas în Marea Neagră după exercițiile desfășurate în apropierea Crimeii și nu au pornit spre baza lor permanentă.

Serviciul pentru frontiera de stat din Ucraina a declarat la 28 aprilie că Rusia și-a retras doar parțial trupele din Crimeea ocupată, iar cele mobilizate recent la granița de est a Ucrainei acolo au și rămas, conform publicației Ukrainska Pravda.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

"În special, au rămas efectivele și echipamentele militare ruse în taberele amenajate lângă Voronej și orașul Boguciar din regiunea Voronej. Acesta din urmă se află la câteva zeci de kilometri de granița cu Ucraina", a declarat șeful Serviciului pentru frontiera de stat a Ucrainei, Serghei Deineko, într-un interviu pentru RBC.ua.

Anunțul retragerii trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina nu a liniștit însă pe toată lumea. Ministrul apărării suedez, Peter Hultqvist, consideră că retragerea trupelor ruse la locul lor permanent de dislocare de la frontiera cu Ucraina și din Crimeea nu este decât o "perdea de fum", întrucât - potrivit lui - au fost lăsate echipamente militare și o bună parte din materiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina
trupe