Rusia se va dota cu armament fără pereche în lume, afirmă Putin

Rusia se va dota cu armament fără pereche în lume, afirmă Putin
scris 26 oct 2018

Rusia își va comanda armament fără pereche în lume, a anunțat joi președintele rus Vladimir Putin, relatează The Associated Press.

”Rusia nu amenință pe nimeni și și-a respectat cu strictețe obligațiile în sfera securității internaționale și controlului armamentului”, a declarat liderul de la Kremlin, într-o întâlnire cu reprezentanți militari de rang înalt, scrie News.ro.

Însă arsenalul rus urmează să fie modernizat cu scopul de a asigura apărarea în fața oricărei eventuale amenințări, a subliniat el.

Iohannis a fost internat la Spitalul de Urgență Militar pentru o operație CITEȘTE ȘI Iohannis a fost internat la Spitalul de Urgență Militar pentru o operație

Putin a făcut acest declarații în ziua în care  NATO a lansat, în Norvegia, cele mai vaste manevre militare de la Războiul Rece și până în prezent, la care participă aproximativ 55.000 de militari.

El s-a exprimat, de asemenea, în contextul în care președintele american Donald Trump a anunțat că intenționează să-și retragă țara din Tratatul INF cu privire la interzicerea armamentului nuclear cu rază intermediară de acțiune, încheiat de Ronald Reagan cu Mihail Gorbaciov în 1987, în timpul Războiului Rece.

Trump a luat această hotărâre acuzând Rusia că încalcă tratatul.

Putin a respins orice încălcare și a acuzat, la rândul său, Washingtonul de încălcarea Tratatului INF.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
rusia
putin
armament