Rusia susține că dispune de măsuri care pot fi luate împotriva SUA

Rusia susține că dispune de măsuri care pot fi luate împotriva SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2018

Rusia dispune de măsuri care pot fi luate împotriva Statelor Unite într-o bătălie a sancțiunilor, dar deocamdată nu va face nicio mișcare, susține ministrul adjunct de Externe, Sergei Ryabkov în ziarul Izvestia, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Având în vedere că relațiile dintre cele două țări sunt reci în urma situațiilor din Siria și Ucraina și a acuzațiilor americane conform cărora Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale americane din 2016, legăturile dintre Rusia și SUA sunt la cel mai jos nivel din perioada de după Războiul Rece, scrie News.ro.

Trezoreria din SUA a făcut publică, săptămâna trecută, o listă cu 210 ruși, apropiați ai Kremlinului,  printre care și 96 „oligarhi” cu averi de peste un miliard care pot fi vizați în viitor pentru sancțiuni.

Silvio Berlusconi spune că va \ CITEȘTE ȘI Silvio Berlusconi spune că va "deporta" 600.000 de imigranți ilegali din Italia, dacă formațiunea sa va câștiga alegerile din martie

Ryabkov a declarat că acțiunile anterioare ale rușilor contra SUA au inclus suspendarea înțelegerilor privind sfera nucleară, extinderea listei de politicieni americani văzuți ca fiind anti-Rusia și trimiterea acasă a peste jumătate din staff-ul ambasadei americane la Moscova.

„Mai avem măsuri similare în arsenal. Dar activarea lor depinde de o decizie politică separată”, a adăugat Ryabkov. O asemenea decizie ar trebui luată de Vladimir Putin după ce a analizat „mai mulți factori”, susține Ryabkov. „Trebuie să analizăm consecințele acestei liste cu oligarhi și să avem în vedere cum va fi folosită”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
sanciuni
sua