Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision

Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2023

Rusia va crea un festival de muzică similar Eurovision și îl va numi Intervision, după chipul și asemănarea unui concurs care exista în vremea Uniunii Sovietice, au informat autoritățile locale, citate de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia a fost exclusă de la Eurovision în 2022, după începerea ofensivei sale militare împotriva Ucrainei.

"Propunem crearea unui festival de film eurasiatic deschis și independent și un premiu de film, precum și competiția muzicală Intervision", a declarat ministrul culturii din Rusia, Olga Liubimova, arată Agerpres.

Finlanda se ține de cuvânt - Începe să închidă puncte de frontieră cu Rusia. VIDEO O nouă cortină de fier: A dezvăluit traseul gardului care o va separa de Rusia CITEȘTE ȘI Finlanda se ține de cuvânt - Începe să închidă puncte de frontieră cu Rusia. VIDEO O nouă cortină de fier: A dezvăluit traseul gardului care o va separa de Rusia

Potrivit ministrului, Rusia va contribui astfel la promovarea "diversității culturale într-o lume multipolară".

Konstantin Ernst, directorul canalului rusesc cu cea mai mare acoperire națională controlat în proporție de 75% de guvern, Pervîi Canal, a anunțat, la rândul său, că noua competiție muzicală va avea prima ediție anul viitor și se va desfășura în fiecare an.

Ernst a dat asigurări că Intervision nu va avea "restricții politice" și va fi o "tribună liberă" în care toate țările își vor putea prezenta cele mai bune teme.

FOTO Incendiu la un celebru târg de Crăciun din Viena CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu la un celebru târg de Crăciun din Viena

În același timp, Ernst a spus că mizează pe "participarea activă" a membrilor grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

Anterior, regizorul de film rus Nikita Mihalkov a spus că Academia de Film Eurasiatică ar putea începe să funcționeze și să ofere premii, numite "Oscarurile ruse", chiar din 2024.

În perioada sovietică, exista concursul muzical Intervision, la care participau mai multe țări din blocul estic.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
eurovision