Rusia va subvenționa achiziționarea de automobile electrice, pentru a stimula cererea

Rusia va subvenționa achiziționarea de automobile electrice, pentru a stimula cererea
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 aug 2021

Producătorii de baterii și de vehicule electrice din Rusia vor avea acces la subvenții pentru a cofinanța costurile asociate cu construcția fabricilor și vor beneficia de contracte speciale de investiții, a anunțat Guvernul de la Moscova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Cea mai importantă zonă în care trebuie să acționăm este sprijinirea producției și stimularea cererii de vehicule electrice. De exemplu, acest tip de vehicule va fi inclus în programe de leasing și împrumuturi preferențiale, iar din 2022 intenționăm să lansăm un experiment privind trecerea liberă a vehiculelor electrice pe drumurile naționale unde se percep taxe", se arată în comunicatul autorităților ruse.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

În plus, producătorii de baterii și de vehicule electrice din Rusia vor avea acces la subvenții pentru a finanța construcția fabricilor și vor beneficia de contracte speciale de investiții, a precizat Guvernul.

Utilizarea automobilelor electrice în Rusia, un important producător mondial de petrol și gaze naturale, este cu mult în urma Europei și în prezent niciun automobil electric nu este produs în această țară. Cu toate acestea, Guvernul de la Moscova are planuri ambițioase cu privire la producția de vehicule electrice și are în vedere acordarea de stimulente financiare pentru a impulsiona acest sector, scrie Agerpres.

Potrivit estimărilor analiștilor, din cele aproximativ 45 de milioane de autoturisme care circulau pe drumurile din Rusia anul trecut, doar 11.000 erau automobile electrice, majoritatea fiind automobile second-hand.

Luna aceasta, un oficial din Ministerul Economiei anunța că Rusia intenționează să subvenționeze achiziționarea de automobile electrice produse local, în ideea de a stimula cererea și producția de vehicule electrice.

În condițiile în care autoturismele electrice sunt semnificativ mai scumpe decât vehiculele echipate cu motoare cu ardere internă, subvenția guvernamentală are drept obiectiv să facă mai accesibile vehiculele electrice produse în Rusia, a declarat Maxim Kolesnikov, director de departament în Ministerul rus al Economiei. Prin această subvenție, Guvernul de la Moscova intenționează să acopere 25% din prețul de achiziție al oricărui automobil electric produs în Rusia. Valoarea maximă a subvenției va fi de 625.000 de ruble (8.570 de dolari) și ar putea să fie acordată începând de anul viitor, a precizat Kolesnikov.

Rusia mizează pe o producție anuală de 220.000 de vehicule electrice în 2030, iar autoritățile de la Moscova au anunțat că producătorii auto din străinătate și-au manifestat interesul în producția de modele electrice în Rusia.

O utilizare mai mare a vehiculelor electrice ar ajuta de asemenea Rusia să își atingă obiectivele referitoare la reducerea emisiilor de CO2. Rusia s-a alăturat acordului climatic de la Paris din 2019 și intenționează ca până în 2030 să își reducă emisiile cu 70%, comparativ cu nivelul din 1990, o țintă care ar trebui să fie ușor de atins, având în vedere fenomenul dezindustrializării înregistrat după destrămarea URSS în 1991.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
automobile electrice