Rusia vrea să se înțeleagă în mod individual cu creditorii pentru a-și plăti datoria

Rusia vrea să se înțeleagă în mod individual cu creditorii pentru a-și plăti datoria
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Rusia, care a rambursat cu întârziere plăți ale dobânzii datoriei ruse, din cauza unor sancțiuni care se acumulează împortriva sa, anunță că este pregătită să se angajeze în mod direct cu creditorii nemulțumiți, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ministerul Finanțelor Rusiei informează că este pregătit să examineze și, dacă există motive necesare, să soluționeze în mod bilateral toate reclamațiile cu privire la integralitatea execuției obligațiilor datorate cu titlul de euro-obligațiuni Rusia-2022”, anunță într-un comunicat ministerul.

PROFIT NEWS TV Matei Ladea, co-fondator Omnia Capital: Dacă vrei să pornești o afacere doar pentru a renunța la job s-ar putea să nu ai succes. E minunat să ai un produs bun, dar nu e suficient CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Matei Ladea, co-fondator Omnia Capital: Dacă vrei să pornești o afacere doar pentru a renunța la job s-ar putea să nu ai succes. E minunat să ai un produs bun, dar nu e suficient

Ministerul publică două adrese de e-mail la care să se trimită aceste reclamații și dă asigurări că ”toate cererile vor fi examinate”, scrie News.ro.

Potrivit ministerului, ”un anumit număr de deținători de obligațiuni externe ale Rusiei” îi reclamă ”palata unor dobânzi suplimentare aferente perioadei de la data prevăzută a rambursării acestor obligațiuni (4 aprilie) și până la data transferului efectiv al fondurilor către proprietari”.

Unii creditori ”consideră întârzierea acestei plăți, cauzată exclusiv de acțiuni ilegale ale unor intermediari financiari străini, drept o consecință a utilizării intenționate de către emițător a unor fonduri împrumutate după perioada stabilită”.

Ministerul mai anunță - în alt comunicat - că filiala din Londra a Citibank nu mai are de-acum niciun rol în plata obligațiunilor rusești, o sarcină preluată de National Settlement Depository (NSD) - un organism rus centralizat, însărcinat cu depunerea titlurilor financiare tranzacțonate în această țară.

La sfârșitul lui mai, Rusia anunța că urmează să-și ramburseze datoria externă în ruble, deoarece nu omai poate rambursa în dolari, din cauza unor sancțiuni, în pofida lichidității financiare importante pe care o are.

Rusia a reușit să evite, până în prezent, o intrare în incapacitate de plată, însă Moscova întâmpină tot mai multe difcultăți în a-și onora datoriile, pe măsură ce sancțiunile occidentale se înăspresc.

Cele trei mari agenții internaționale de ratng financiar nu mai evaluează Rusia.

O organizație din care fac parte mari bănci - Credit Derivatives Determinations Committees - evaluează, în locul agențiilor, dacă Rusia reatează sau nu plata creanțelor.

Miercuri, pentru prima oară, această Comisie de creditori a anunțat că Rusia nu și-a onorat plata dobânzii datorii în sumă de 1,9 milioane de dolari, datorată la 4 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
datorie