Șampanie vine de la Champagne, susține guvernul francez în lupta împotriva 'shampanskoye' rusești

Șampanie vine de la Champagne, susține guvernul francez în lupta împotriva 'shampanskoye' rusești
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

Doi miniștri francezi s-au deplasat la Epernay (est), locul unde a apărut vinul spumant de Champagne, pentru a afirma sprijinul guvernului francez împotriva unei noi legi rusești care aduce atingere acestei prețioase denumiri de origine protejată, relatează AFP, citată de Agepres.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Poziția guvernului este foarte clară cu privire la acest subiect: șampanie, este un cuvânt francez și vine de la Champagne", a declarat ministrul Agriculturii, Julien Denormandie, cu prilejul unei vizite la exploatația viticolă Pol Roger, subliniind că protejarea acestei denumiri de origine este identică cu protejarea identității Franței și a imaginii sale internaționale.

Conform unei legi promulgate recent de Vladimir Putin, numai vinul efervescent produs în Rusia poate fi etichetat drept "shampanskoye", în timp ce producătorii străini de șampanie trebuie să își eticheteze produsul drept "vin spumant" în Rusia.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Pentru moment, exporturile de șampanie franțuzească spre Rusia sunt suspendate.

Diplomația franceză s-a implicat și ea în acest dosar. Guvernul francez a informat că lucrează la soluții pentru a proteja denumirea de origine protejată.

Franța protejează termenul ''champagne", iar Uniunea Europeană și multe alte țări rezervă acest termen numai pentru vinul produs în regiunea cu același nume din nord-estul Franței.

La nivel global, Rusia este a 15-a piață pentru șampanie franțuzească, cu aproximativ două milioane de litri din cele 150 de milioane vândute în medie în fiecare an în afara Franței.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
franta
sampanie
shampanskoye