Comisia Europeană va crea o nouă agenție pentru combaterea spălării banilor

Comisia Europeană va crea o nouă agenție pentru combaterea spălării banilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2021

Comisia Europeană intenționează să creeze o nouă autoritate de supraveghere pentru combaterea spălării banilor, printre alte măsuri, conform unor documente consultate de DPA, citată de Agepres.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conform proiectului, noua Autoritate împotriva Spălării Banilor va putea impune propriile sancțiuni financiare în cazul încălcării regulilor UE.

Agenția va coordona autoritățile naționale de supraveghere și le va sprijini în creșterea eficienței în aplicarea reglementărilor europene.

eMAG - primul pas în dezvoltarea viitorului mega-proiect din retail, anunțat în premieră de Profit.ro. Aport de 2 milioane de euro și recrutarea unui expert în achiziții alimentare CITEȘTE ȘI eMAG - primul pas în dezvoltarea viitorului mega-proiect din retail, anunțat în premieră de Profit.ro. Aport de 2 milioane de euro și recrutarea unui expert în achiziții alimentare

Anterior, au apărut informații conform cărora Comisia Europeană vrea să introducă un plafon uniform de 10.000 de euro pentru plăți cash.

Conform Curții Europene de Conturi, miliarde de euro din tranzacții ilegale intră în economia obișnuită în UE în fiecare an, iar originea ilegală a fondurilor este ascunsă.

Europol, autoritatea europeană de poliție, estimează că valoarea tranzacțiilor suspecte în Europa este de sute de miliarde de euro, conform celui mai recent bilanț.

Comisia Europeană vrea să prezintă proiectul creării noii agenții într-o săptămână și jumătate.

Apoi, statele membre și Parlamentul European trebuie să decidă cum va fi implementat acest proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
agentie
spalarea banilor