Șapte foști angajați ai Serviciului de Pază și Protecție, care asigurau paza lui Putin, ocupă astăzi funcții importante în noul guvern

Șapte foști angajați ai Serviciului de Pază și Protecție, care asigurau paza lui Putin, ocupă astăzi funcții importante în noul guvern
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

După preluarea oficială a noului mandat prezidențial, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o serie de remanieri în guvernul rus. Drept urmare, alți doi dintre foștii angajați ai Serviciului de Pază și Protecție, FSO, care asigurau paza lui Putin, au ajuns în funcții importante la nivelul puterii federale. În momentul de față, șapte foști angajați dețin funcții de conducere, a menționat publicația independentă Aghenstvo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aleksei Diumin, care a fost angajat ca ofițer în Serviciul de Pază și Protecție responsabil de paza președintelui rus, Vladimir Putin, la începutul anilor 2000, a fost numit de Putin în funcția de asistent, consilier prezidențial, citează severreal.org.

Serbia semnează un acord cu ginerele lui Trump, Jared Kushner, pentru \'\'revitalizarea\'\' unui imobil istoric CITEȘTE ȘI Serbia semnează un acord cu ginerele lui Trump, Jared Kushner, pentru ''revitalizarea'' unui imobil istoric

Valeri Pikalev, care, în 2014, era șeful departamentului FSO responsabil de paza reședinței prezidențiale din Valdai, a fost numit șef al Serviciului Vamal Federal, scrie Rador.

Alți foști angajați ai Serviciului de Pază și Protecție, FSO, responsabili de paza și securitatea directă a președintelui Putin sunt: actualul ministru pentru situații de urgență Aleksandr Kurenkov, șeful Rosgvardia Viktor Zolotov și directorul adjunct al acestei instituții Iuri Kotov și un alt asistent al președintelui Dmitri Mironov, precum și șeful adjunct al Agenției Federale de Administrare a Proprietății Dmitri Stepanenko.

Cele mai importante remanieri în Ministerul rus al Apărării au început în luna aprilie 2024. Pe 23 aprilie, Comitetul de Investigații a anunțat reținerea ministrului adjunct generalul Timur Ivanov, sub suspiciunea de luare de mită. Ivanov supraveghea complexul de construcții militare. A doua zi, Tribunalul Basmannîi din Moscova, la cererea anchetei, l-a plasat pe general în arest până pe 23 iunie.

Împreună cu acesta, un alt inculpat în dosar, omul de afaceri Serghei Borodin, a fost arestat pentru două luni. Pe 25 aprilie s-a aflat despre arestarea celui de-al treilea suspect, fondatorul companiei Olimpsitistroi, Aleksandr Fomin. El este acuzat că a dat mită.

Pe 12 mai a apărut un comunicat oficial despre demiterea lui Serghei Șoigu din funcția de ministru al apărării. Acesta a fost numit în funcția de secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, în locul lui Nikolai Patrușev. Pe 14 mai, un alt oficial rus de rang înalt a fost reținut - șeful Direcției Generale de Personal din Ministerul Apărării al Federației Ruse, general-locotenentul Iuri Kuznețov. El, de asemenea, este suspectat de comiterea unei infracțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
vladimir putin
rusia