Șase țări din Balcani au eliminat tarifele de roaming pentru apeluri și mesaje text

Șase țări din Balcani au eliminat tarifele de roaming pentru apeluri și mesaje text
scris 1 iul 2021

Tarifele de roaming pentru apeluri voce și SMS-uri au fost eliminate pentru aproape 18 milioane de cetățeni din Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia, informează DPA.

În continuare, însă, se vor aplica plafoane pentru utilizarea gratuită a datelor mobile în regiune, a declarat adjunctul ministrului Comerțului din Serbia, Milan Dobrijevic. Acesta a apreciat că, pentru evitarea neînțelegerilor și întreruperilor, cetățenii ar trebui să își consulte furnizorul de telecomunicații cu privire la serviciile incluse în pachetele lor de telefonie mobilă, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

În plus, vor exista în continuare unele diferențe. De exemplu, Kosovo renunță la tarifele de roaming pentru apeluri și mesaje text efectuate în celelalte cinci țări dar orice utilizare a datelor mobile va fi plătită.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Cele șase țări din Balcani au convenit încă din luna aprilie 2019 o eliminare a tarifele de roaming pentru teritoriul lor. În luna iulie a aceluiași an a intrat în vigoare o reducere a tarifelor regionale de roaming. Următorul pas avut în vedere de cele șase țări este eliminarea tarifelor de roaming pentru traficul cu Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming
sms
telefon