Serbia va majora salariile bugetarilor și pensiile în acest an și anul viitor

Serbia va majora salariile bugetarilor și pensiile în acest an și anul viitor
scris 30 oct 2019

Guvernul Serbiei este gata să majoreze salariile în sectorul public și pensiile în 2019, ca urmare a unor venituri fiscale favorabile și în linie cu acordul cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat marți ministrul de Finanțe, Sinisa Mali, citat de Reuters.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Într-un interviu acordat postului privat de televiziune O2 TV, Mali a spus că salariile în sectorul public vor fi majorate cu 8% până la 15%, începând din luna decembrie. În prezent, salariul mediu în Serbia este de 54.115 dinari (511,17 dolari) pe lună, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Petr Kellner, cel mai bogat om de afaceri din Cehia, cumpără proprietarul PRO TV. Kellner are deja afaceri în România, în principal imobiliare

"Asistentele medicale vor beneficia de o majorare salarială de 15%, urmate de doctori, ale căror salarii vor fi majorate cu 10%, în timp ce angajații din administrația de stat vor primi o majorare salarială de 8%", a spus Sinisa Mali.

Pensiile urmează să fie majorate cu 5,4%, începând din luna ianuarie 2020, însă pensionarii vor primi în luna decembrie o plată unică de 5.000 de dinari. În prezent, o pensie medie în Serbia este de 26.000 de dinari.

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
salarii
pensii