Site-ul ungar de știri index.hu, cunoscut pentru criticile la adresa premierului Viktor Orban, a avertizat că independența sa editorială este în pericol

Site-ul ungar de știri index.hu, cunoscut pentru criticile la adresa premierului Viktor Orban, a avertizat că independența sa editorială este în pericol
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2020

Redactorul șef al site-ului ungar de știri index.hu, Szabolcs Dull, a avertizatcă instituția de presă cunoscută pentru criticile aduse premierului Viktor Orban este în pericol să își piardă independența din cauza a ceea ce a numit ”influență externă”, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dull nu a dat detalii în comunicat, dar echipa sa editorială s-a plâns încă din 2018 că o schimbare a proprietarului unei organizați care gestioneză publicitatea sa îi pune în pericol capacitatea de a relata informațiile independent, scrie News.ro.

Index.hu este cea mai mare instituție de presă critică la adresa premierului Orban, după o reorganizare majoră a sectorului media din Ungaria în ultimii ani, care a făcut ca majoritatea rețelelor de presă să fie sub controlul guvernului sau sub controlul unor directori pro-guvernamentali.

DOCUMENT sub egida Academiei în coronavirus - Ne complicăm instituțional în interesul economiei și al oamenilor, dar totul până la bani. Cum va arăta România în 2040 CITEȘTE ȘI DOCUMENT sub egida Academiei în coronavirus - Ne complicăm instituțional în interesul economiei și al oamenilor, dar totul până la bani. Cum va arăta România în 2040

”Am fost afectați de o influență externă care ar putea duce la dispariția redacției”, a afirmat Dull într-o declarație semnată de zeci de reporteri care lucrează pentru index.hu.

Potrivit declarației, soarta site-ului de știri ar putea fi decisă în următoarele zile.

Site-ul a publicat începând din septembrie 2018 un indice cu trei categorii: independent, în pericol și fără independență. Duminică, pentru prima oară, indicatorul graficului s-a mutat la ”în pericol”.

Orban și-a extins influența în multe sectoare ale vieții din Ungaria, pe parcursul mandatelor sale de premier din ultimii 10 ani.

Uniunea Europeană este critică la adresa premierului Orban pentru politici despre care consideră că pun în pericol domnia legii prin impunea unui control parțial asupra justiției, mediei și instituțiilor academice.

viewscnt
Afla mai multe despre
index.hu
viktor orban