Instagram va depăși Twitter ca sursă de știri

Instagram va depăși Twitter ca sursă de știri
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

Aplicația pentru partajarea de imagini Instagram va depăși platforma Twitter ca sursă de știri, arată raportul Reuters Institute Digital News pe 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit raportului, bazat pe un sondaj, utilizarea Instagram pentru știri s-a dublat față de 2018, iar tinerii sunt cei care apelează cel mai mult la această platformă, scrie News.ro.

Druid a semnat un acord cu UiPath pentru integrarea chatboților în soluțiile de automatizare CITEȘTE ȘI Druid a semnat un acord cu UiPath pentru integrarea chatboților în soluțiile de automatizare

Spre exemplu, aproximativ un sfert dintre tinerii britanici cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani au folosit Instagram ca sursă de știri despre coronavirus.

Totuși, platformele social media au fost între sursele cel mai puțin de încredere.

Doar 26% dintre oameni au spus că au avut încredere în rețelele de socializare ca sursă de informație despre coronavirus. În aceeași măsură, utilizatorii au spus că s-au încrezut în știrile care au fost partajate pe aplicațiile de mesagerie precum Facebook Messenger și WhatsApp.

Guvernele naționale și organizațiile de presă au fost surse de încredere pentru 59% dintre respondenți.

Instagram este folosit de mai mult de o treime dintre toți cei care au răspuns sondajului și de două treimi dintre cei cu vârste sub 25 de ani. Din total, 11% îl folosesc pentru știri, la doar un punct distanță de cei care folosesc Twitter.

„Instagram a devenit foarte popular în rândul celor mai tineri. Ei răspund bine la poveștile care sunt spuse simplu și bine cu imagini”, a spus Nic Newman, principalul autor al raportului.

Platforma este deținută de Facebook, care este folosită de 85% dintre oameni săptămânal. Dominația companiei „rămâne incredibil de importantă”, a adăugat el. Compania deține, de asemenea, WhatsApp.

Autorii studiului realizat pe baza datelor de consum din 40 de țări prevăd că Instagram va depăși anul viitor Twitter ca sursă de știri.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
twitter