Startup-ul sloven DaiBau, cu operațiuni și în România, obține o investiție de "multiple milioane de euro" de la Henkel și South Central Ventures

Startup-ul sloven DaiBau, cu operațiuni și în România, obține o investiție de "multiple milioane de euro" de la Henkel și South Central Ventures

Martin Pelcl (S) și Gregor Černelč, fondatorii DaiBau

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 22 feb 2021

Startup-ul sloven DaiBau, operator de platforme online pentru construcții și renovări în Europa de Sud-Est, inclusiv în România, a atras o finanțare de mai multe milioane de euro de la Henkel și fondul South Central Ventures, fonduri ce vor fi folosite pentru modernizarea platformelor și consolidarea poziției în regiune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Runda de investiții de Serie A a fost condusă de Henkel prin divizia Adhesive Technologies, cu participarea fondului regional de venture capital South Central Ventures, investitor existent al DaiBau.

Valoarea exactă a investiției nu a fost dezvăluită, însă aceasta “depășește o sumă multiplă de șapte cifre în euro”, potrivit South Central Ventures.

Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, investește 14 milioane de euro într-o fabrică din Ungaria CITEȘTE ȘI Grupul Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, investește 14 milioane de euro într-o fabrică din Ungaria

Henkel Adhesive Technologies investește, în general, până la 5 milioane de euro în startup-uri tech, în schimbul unei participații de până la 20%, conform informațiilor disponibile pe site-ul propriu.

Noua investiție “ne va ajuta considerabil să modernizăm platforma existentă și să ne consolidăm cota de piață în regiune. De asemenea, va accelera procesele de digitalizare în curs, care au un impact direct asupra transparenței pieței și oferă atât utilizatorilor finali, cât și contractanților, o serie de soluții inovatoare”, a declarat Pelcl, cofondator și directorul general al DaiBau.

Fondată în 2014 la Maribor de Pelcl și Gregor Černelč, DaiBau operează platforme online care pun în legătură clienții cu furnizori de servicii de construcție, amenajare și renovare a locuințelor din Slovenia, Croația, România, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Slovacia și Austria, reunind 65.000 de furnizori și 260.000 utilizatori activi.

În 2019, DaiBau a atras o investiție de tip seed de 700.000 de euro de la South Central Ventures și firma germană de venture capital Vito ONE.

viewscnt
Afla mai multe despre
daibau
finantare
runda finantare
henkel
south central ventures
platforma online constructii si renovari