Statele Unite au inclus Turcia pe o listă de țări implicate în folosirea copiilor-soldați, premieră absolută pentru un stat NATO

Statele Unite au inclus Turcia pe o listă de țări implicate în folosirea copiilor-soldați, premieră absolută pentru un stat NATO
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Statele Unite au inclus Turcia, în premieră, pe o listă de țări care au fost implicate în ultimul an în folosirea de copii-soldați, măsură care va complica probabil și mai mult relațiile dificile dintre Ankara și Washington, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul de Stat al SUA a constatat în ediția din 2021 a Raportului privind traficul de persoane (TIP) că Turcia oferă un ”sprijin tangibil” diviziei Sultanul Murad în Siria, o facțiune a opoziției siriene pe care Ankara o sprijină de mult timp, și un grup despre care Washingtonul afirmă că a recrutat și a folosit copii soldați, scrie News.ro.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Un oficial al Departamentului de Stat a mai făcut referire într-un briefing de presă la dolosirea copiilor soldați în Libia, afirmând că Washingtonul speră să lucreze cu Ankara și să rezolve această problemă.

”Referitor în special la Turcia... este pentru prima oară când un stat membru al NATO este inclus pe o listă conform legii privind prevenirea folosirii copiilor soldați. Ca lider regional respectat și membră a NATO, Turcia are oportunitatea să rezolve această problemă, recrutarea și folosirea copiilor soldați în Siria și Libia”, a spus oficialul.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Turcia a desfășurat trei operațiuni transfrontaliere în Siria împotriva așa-numitului Stat Islamic, precum și a miliției kurde susținute de SUA și a folosit frecvent facțiuni de luptători sirieni înarmați pe lângă propriile forțe. Unele dintre aceste grupuri au fost acuzate de grupurile pentru drepturile omului și de Națiunile Unite că au atacat fără discriminare civilii și au efectuat răpiri și jafuri.

Organizația Națiunilor Unite a cerut Ankarei să-i înfrâneze pe acești rebeli sirieni, în timp ce Turcia a respins acuzațiile, numindu-le ”nefondate”.

Turcia a fost, de asemenea, implicată în conflictul libian. Sprijinul Ankarei a ajutat guvernul cu sediul la Tripoli să respingă un atac de 14 luni din partea forțelor estice susținute de Egipt și Rusia.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Guvernele plasate pe această listă sunt supuse restricțiilor, conform raportului Departamentului de Stat, privind anumite asistențe de securitate și acordarea licențelor comerciale de echipament militar, în absența unei derogări prezidențiale. Nu este clar dacă restricțiile se vor aplica automat Turciei.

De asemenea, nu este clar dacă plasarea Turciei pe această listă va avea un impact asupra negocierilor sale în curs cu SUA pentru a conduce aeroportul afgan din Kabul, odată ce Washingtonul își va retrage trupele.

Turcia s-a oferit să păzească și să conducă aeroportul Hamid Karzai după retragerea NATO și a purtat discuții cu Statele Unite cu privire la sprijinul logistic și financiar pentru misiune.

Misiunea ar putea fi un potențial domeniu de cooperare între Ankara și aliații săi pe fondul unor legături tensionate, deoarece securitatea aeroportului este crucială pentru funcționarea misiunilor diplomatice din Afganistan după retragere. Pentru a îndeplini această sarcină, Ankara a căutat sprijin financiar și operațional, iar președintele Joe Biden, într-o întâlnire de luna trecută cu președintele turc Tayyip Erdogan, a spus că SUA va oferi sprijin, a spus consilierul pentru securitate națională al lui Biden, Jake Sullivan.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
turcia