Mai multe ziare europene i-au refuzat premierului ungar Viktor Orban publicarea unui manifest. ''Dragă Viktor Orban, legile nu trebuie să facă niciodată distincție între dragoste și dragoste.''

Mai multe ziare europene i-au refuzat premierului ungar Viktor Orban publicarea unui manifest. ''Dragă Viktor Orban, legile nu trebuie să facă niciodată distincție între dragoste și dragoste.''
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iul 2021

Mai multe ziare europene i-au refuzat premierului ungar Viktor Orban publicarea unui manifest în șapte puncte prin care acesta își rezumă viziunea asupra viitorului Uniunii Europene, respectivele mass-media motivându-și refuzul prin faptul că nu doresc să ofere spațiu publicitar unui politician pe care-l acuză că încalcă drepturile omului sau libertatea presei, relatează joi Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ziarul belgian De Standaard nu doar a respins cererea premierului ungar, dar în locul unde și-ar fi găsit locul mesajul lui Viktor Orban a publicat propriul mesaj în culorile curcubeului, steagul simbol al comunității LGBT. În acest mesaj a fost inclus textul ''Dragă Viktor Orban, legile nu trebuie să facă niciodată distincție între dragoste și dragoste'', o exprimare a criticilor europene față de recenta lege a Ungariei împotriva promovării homosexualității în școli, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Printre ziarele care au refuzat publicarea mesajului premierului ungar se numără The Times of Malta, Dagens Nyheter din Suedia și alte două publicații belgiene, La Libre Belgique și De Morgen.

Mesajul a apărut în schimb în publicațiile Le Figaro din Franța, ABC din Spania, Jyllands-Posten din Danemarca și Mlada fronta Dnes din Republica Cehă.

''La Bruxelles se construiește un super-stat pentru care nimeni nu și-a dat acordul'' și ''noi spunem 'nu' unui imperiu european'', este menționat în primul punct al manifestului guvernului de la Budapesta.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Acesta consideră în continuare că integrarea europeană trebuie să fie un mijloc, nu un scop în sine și în UE ''deciziile trebuie luate de liderii aleși, nu de ONG-uri'', iar statul de drept nu trebuie să fie ''externalizat''.

''Trebuie să restabilim democrația europeană. Parlamentul European s-a dovedit a fi o cale fără ieșire. Acesta reprezintă exclusiv propriile sale interese ideologice și instituționale. Trebuie consolidat rolul parlamentelor naționale'', mai notează Viktor Orban în acel document, la finalul căruia cere admiterea Serbiei în UE.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Guvernul de la Budapesta nu a precizat câte publicații europene a abordat pentru publicarea acestuia. ''Acest anunț este pentru noi o cale de a spune într-o manieră simplă și clară ceea ce noi credem că este bine pentru viitorul UE'', a răspuns agenției Reuters un purtător de cuvânt al executivului ungar.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
ungaria