Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, va deveni cetățean sârb

Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, va deveni cetățean sârb
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

Co-fondatorul grupului informatic american Apple, Steve Wozniak, va primi un pașaport sârbesc, a anunțat președintele Serbiei, transmite AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Wozniak, care împreună cu Steve Jobs a fondat Apple în 1976, a ajuns în Serbia înaintea alegerilor parlamentare și locale, din 17 decembrie, într-un aparent sprijin pentru președintele Aleksandar Vucic și partidul său populist, scrie Agerpres.

Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe CITEȘTE ȘI Cum schimbă regenerarea urbană fața marilor orașe

Wozniak a spus că se simte "norocos" să fie în Serbia și a adăugat că împreună cu soția sa Janet, care va primi și ea un pașaport sârbesc, vor "promova" Serbia de acum încolo. Wozniak a adăugat că va deveni un sârb care trăiește în SUA.

Președintele Aleksandar Vucic a declarat la o conferință de presă comună, organizată la Belgrad, că "este o onoare" pentru Serbia să îi înmâneze un pașaport lui Steve Wozniak și soției sale. "Acum putem spune că mândrie că un geniu al computerelor este un sârb", a afirmat Aleksandar Vucic.

Însă vizita la Belgrad a lui Steve Wozniak a fost criticată de partidele de opoziție, care au acuzat Guvernul și partidul la putere că l-au plătit pe Wozniak pentru o campanie de PR. "Vreau să fie clar că nimeni nu l-a plătit să vină în Serbia", a declarat premierul Serbiei, Ana Brnabic.

La rândul său, Wozniak a spus că a fost invitat să îl viziteze pe fostul jucător de tenis sârb Janko Tipsarevic, un membru de frunte al Partidului Progresist Sârb (SNS), din care provine și președintele Aleksandar Vucic.

Președintele Serbiei a acordat cetățenia și altor personalități din străinătate, precum actorul american Johnny Depp. 

viewscnt
Afla mai multe despre
steve wozniak
apple