SUA anunță o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei. Cine sunt cei vizați

SUA anunță o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei. Cine sunt cei vizați
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2022

Statele Unite au anunțat o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei ca urmare a războiului declanșat în Ucraina. O bancă comercială rusă, ”o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus vizat de SUA, Konstantin Malofeev”, industria criptomonedelor, precum și peste 600 de cetățeni ruși sunt vizați, potrivit unui comunicat al Departamentului Trezorerie al SUA, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

O bancă comercială rusă și ”o rețea globală de peste 40 de persoane și entități conduse de oligarhul rus vizat de SUA Konstantin Malofeev” au fost sancționate de SUA, scrie News.ro.

INFOGRAFICE România - pondere mult mai mare de public cu orientări populiste, comparativ cu statele europene CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE România - pondere mult mai mare de public cu orientări populiste, comparativ cu statele europene

Departamentul american al Trezoreriei vizează, de asemenea, ”companii care operează în industria de minare a monedelor virtuale din Rusia, care se pare că este a treia ca mărime din lume”, menționând că este prima dată când sancționează companii de acest tip.

În plus, Departamentul de Stat impune restricții privind vizele a 635 de cetățeni ruși care sunt ”implicați în reprimarea disidenței în Rusia și în străinătate, în activități care amenință integritatea teritorială a Ucrainei și în încălcări ale drepturilor omului în instituțiile închisorii și locurile de detenție neoficială din zonele controlate de Rusia din regiunea Donbas din Ucraina”, potrivit Trezoreriei SUA.

Trei oficiali ruși vor suferi restricții de viză ”din cauza implicării în încălcări grave ale drepturilor omului”. Restricțiile de viză se aplică și altor 17 persoane răspunzătoare de subminarea democrației în Belarus”, se mai menționează în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia
sanctiuni