SUA avertizează că ar putea lua noi măsuri contra Turciei dacă pastorul Andrew Brunson nu este eliberat „în curând”

SUA avertizează că ar putea lua noi măsuri contra Turciei dacă pastorul Andrew Brunson nu este eliberat „în curând”
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2018

Statele Unite sunt pregătite să ia noi măsuri contra guvernului turc dacă Ankara nu îl va elibera pe pastorul american Andrew Brunson, conform Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, scrie Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mnuchin a vorbit despre sancțiunile recente impuse de SUA contra Turciei în timpul unei întâlniri a cabinetului la Casa Albă și a adăugat că „avem mai multe lucruri plănuite dacă nu îl vor elibera în curând”. El nu a oferit mai multe detalii, scrie News.ro.

Autoritățile turce l-au arestat pe Brunson în 2016, el fiind acuzat de spionaj și că a ajutat o organizație teroristă, dar administrația lui Trump susține că este nevinovat și a cerut eliberarea sa. Brunson se află în prezent în arest la domiciliu.

Qatar promite investiții de 15 miliarde de dolari în economia Turciei CITEȘTE ȘI Qatar promite investiții de 15 miliarde de dolari în economia Turciei

Recent, Trezoreria din SUA i-a sancționat pe ministrul turc al Justiției și pe cel de Interne pentru rolul lor în reținerea lui Brunson, iar Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, s-a întâlnit recent cu omologul său turc pentru a discuta despre eliberarea pastorului. Miercuri, un tribunal din Turcia a respins apelul lui Brunson, care cerea să fie eliberat din arestul la domiciliu și să îi fie ridicată interdicția de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
turcia