SUA cer Poloniei și Ucrainei să își extindă infrastructura de transport a gazelor naturale

SUA cer Poloniei și Ucrainei să își extindă infrastructura de transport a gazelor naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 sep 2019

Polonia și Ucraina ar trebui să investească în extinderea infrastructurii de transport a gazelor naturale ce le conectează pentru a proteja Kievul de potențialele întreruperi de livrări din partea Rusiei, consideră secretarul american pentru energie Rick Perry, conform dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Teodorovici propune ca pensionarii să primească anticipat o parte din suma la care vor avea dreptul după recalcularea din 2021 CITEȘTE ȘI Teodorovici propune ca pensionarii să primească anticipat o parte din suma la care vor avea dreptul după recalcularea din 2021

Gazul natural lichefiat (LNG) poate ajuta Ucraina să evite amenințarea livrărilor reduse de gaz din Rusia, a afirmat Perry, citat de agenția de presă poloneză, scrie Agerpres. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să se construiască o nouă infrastructură între Polonia și Ucraina, a adăugat oficialul american.

SUA sprijină planul Poloniei de a deveni un centru important al gazelor naturale și un exportator de LNG, a mai declarat Rick Perry.

Polonia va putea crește volumul de gaze naturale livrate Ucrainei la aproape 6 miliarde de metri cubi anual în 2021, comparativ cu actualul nivel de 1.5 miliarde de metri cubi, a declarat sâmbătă oficialul polonez responsabil pentru infrastructura energetică strategică Piotr Naimski.

Aceasta însă va necesita construirea unei porțiuni de conductă de 110 kilometri pe teritoriul Ucrainei, a precizat Naimski. Polonia pregătește deja extinderea interconectorului de la frontiera dintre cele două țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale
ucraina
polonia