SUA cer Ungariei și țărilor vecine să respingă gazoductele rusești. Replica Ungariei

SUA cer Ungariei și țărilor vecine să respingă gazoductele rusești. Replica Ungariei
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 nov 2018

Secretarul american al Energiei, Rick Perry, a cerut marți Ungariei și țărilor vecine să respingă gazoductele rusești, care în opinia autorităților de la Washington sunt folosite pentru a consolida influența Moscovei asupra Europei Centrale și de Est, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Rusia utilizează un proiect de gazoduct denumit Nord Stream 2 precum și unul denumit TurkStream în încercarea de a-și întări controlul asupra securității și stabilității Europei Centrale și de Est", a declarat Rick Perry cu ocazia unei vizite la Budapesta, arată Agerpres.

În replică, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a spus că gazoductul TurkStream, care este în prezent construit între Rusia și Turcia via Marea Neagră, este o veste bună pentru Ungaria, în condițiile în care va avea o capacitate anuală de transport de 5-6 miliarde metri cubi și una din ramurile acestui gazoduct ar urma să permită livrarea de gaze naturale în sudul Ungariei via o nouă rută.

Scandal în Grecia: Autoritățile anchetează presupuse tranzacții imobiliare ilegale derulate de un fost executiv al retailerului de jucării Jumbo CITEȘTE ȘI Scandal în Grecia: Autoritățile anchetează presupuse tranzacții imobiliare ilegale derulate de un fost executiv al retailerului de jucării Jumbo

Ungaria depinde în mare parte de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale, care ajung în Ungaria prin conducte via Ucraina. În plus, Rusia în prezent este implicată în construcția de noi reactoare la singura centrală nucleară din Ungaria.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
rusia
ungaria
gazul