Suedezii de la Beijer Ref, cu afaceri și în România, se extind în regiune

Suedezii de la Beijer Ref, cu afaceri și în România, se extind în regiune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 ian 2022

Grupul suedez Beijer Ref, printre cei mai mari comercianți en-gros din domeniul refrigerării și aerului condiționat, cu operațiuni și în România, se extinde în regiune, în urma achiziției distribuitorului croat de echipamente de climatizare Deltron.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Beijer Ref a semnat un acord pentru preluarea unui pachet de 80% din acțiunile Deltron, cu opțiunea de a prelua ulterior diferența până la 100%.

Este a doua tranzacție a suedezilor în regiune din ultimele luni. În iulie anul trecut, Beijer Ref a semnat pentru achiziția distribuitorului elen de aparate de aer condiționat Inventor, inclusiv a subsidiarei românești, Inventor Concept, operațiune finalizată la finele lunii octombrie.

SUA au abordat mai multe companii energetice pentru a identifica surse alternative de gaz pentru UE în cazul unui război Rusia-Ucraina CITEȘTE ȘI SUA au abordat mai multe companii energetice pentru a identifica surse alternative de gaz pentru UE în cazul unui război Rusia-Ucraina

Prin achiziția Deltron, suedezii își extind semnificativ prezența în Croația și intră pe piața de profil din Bosnia și Herțegovina, unde Deltron deține o subsidiară din 2014.

Fondată în 1995, Deltron are sediul în Split și afaceri anuale de aproximativ 39 milioane de euro, cu 110 angajați.

Compania croată va continua să funcționeze sub brandul Deltron după preluarea de către Beijer Ref.

Beijer Ref operează pe 39 de piețe la nivel global, având peste 430 de filiale și 13 unități de producție proprie, cu aproximativ 4.000 de angajați în total. Grupul a obținut vânzări de peste 14 miliarde de coroane suedeze (1,37 miliarde euro) în 2020 și un câștig net de 722,3 milioane de coroane (circa 71 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
beijner ref
deltron croatia
achizitie
beijer ref romania
inventor concept
aparate aer conditionat
sisteme hvac