Toyota își suspendă producția în Rusia, invocând probleme de aprovizionare

Toyota își suspendă producția în Rusia, invocând probleme de aprovizionare
scris 3 mar 2022

Gigantul auto mondial Toyota a anunțat suspendarea "până la noi ordine" a producției în Rusia cu începere de vineri, precum și a importurilor în țară, invocând "întreruperile în lanțul de aprovizionare" legate de conflictul ruso-ucrainean, transmite AFP.

Uzina sa din Sankt Petersburg a produs anul trecut 80.000 de vehicule, în principal pentru piața locală, și are "aproximativ 2.600 de angajați", a precizat pentru AFP o purtătoare de cuvânt de la Toyota, ale cărei vânzări în Rusia sunt marginale la scara grupului, scrie Agerpres.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

"Întreruperile în lanțul de aprovizionare" la care se referă grupul într-un comunicat sunt legate de invadarea Ucrainei de către Moscova și de sancțiunile internaționale care au căzut de atunci asupra Rusiei, a confirmat purtătoarea de cuvânt.

Toyota a declarat în comunicatul său că "urmărește evoluțiile în curs din Ucraina cu îngrijorare mare pentru siguranța populației ucrainene" și "sperând o revenire la pace cât mai curând posibil".

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

"Fiind o companie cu operațiuni în Ucraina și Rusia, prioritatea noastră în gestionarea acestei crize este să asigurăm securitatea tuturor membrilor echipei noastre, a personalului din vânzări și a partenerilor din lanțul de aprovizionare", a adăugat grupul.

"Celelalte operațiuni de producție și vânzări din restul Europei nu sunt afectate", a precizat acesta.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Alți producători auto japonezi, printre care Honda și Mazda, au oprit temporar exportul de vehicule sau piese în Rusia din cauza sancțiunilor internaționale împotriva Moscovei, potrivit media locale.

O purtătoare de cuvânt a Nissan, grup cu o uzină la Sankt Petersburg, a declarat joi pentru AFP că producția acesteia continuă pentru moment, "urmărind îndeaproape" evoluția situației. 

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rusia