Trei consorții au depus oferte pentru a construi un gazoduct în valoare de 1,4 miliarde euro în Bulgaria

Trei consorții au depus oferte pentru a construi un gazoduct în valoare de 1,4 miliarde euro în Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2019

Trei consorții au depus oferte în cadrul unei licitații în valoare de 1,4 miliarde euro pentru construcția unui gazoduct care să transporte gaze naturale rusești de-a lungul teritoriului Bulgariei, a anunțat joi compania Bulgartransgaz, operatorul rețelelor de transport de gaze naturale din Bulgaria, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această conductă, cu o lungime de 484 de kilometri, ar urma să se întindă de la granița Bulgariei cu Turcia până la cea cu Serbia, în condițiile în care autoritățile de la Sofia vor să își asigure o conexiune cu gazoductul TurkStream promovat de Rusia, scrie Agerpres.

Conducta TurkStream, construită în prezent între Rusia și Turcia via Marea Neagră, face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi pe an, va aproviziona piața locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, ar urma să fie destinată aprovizionării clienților din Europa de Sud-Est.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

Grupul rus Gazprom trebuie să aleagă una din cele două posibile rute pentru cea de a doua linie a TurkStream: prin Bulgaria sau Grecia. Până acum gigantul rus nu a anunțat în mod oficial dacă a selectat vreuna dintre cele două rute.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
gazoduct