Turcia construiește un zid la granița cu Iranul, pentru a se apăra de refugiați din Afganistan

Turcia construiește un zid la granița cu Iranul, pentru a se apăra de refugiați din Afganistan
scris 17 aug 2021

Turcia a anunțat construcția unui zid la granița cu Iranul, în fața unui potențial val de refugiați din Afganistan, potrivit AFP.

Mii de oameni din Afganistan vor să părăsească țara, după ce talibanii au preluat controlul duminică, arată news.ro.

Zidul, care va avea 295 de kilometri, va fi completat de sârmă ghimpată și șanțuri.

Budapesta: Următorul deceniu va fi al mândriei maghiare. Europa trebuie să țină seama de noi, maghiarii, că nu renunțăm la ceea ce este al nostru CITEȘTE ȘI Budapesta: Următorul deceniu va fi al mândriei maghiare. Europa trebuie să țină seama de noi, maghiarii, că nu renunțăm la ceea ce este al nostru

„Vom intensifica munca și vom consolida faptul că «frontiera noastră este de netrecut»”, a spus ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, potrivit Hurriyet Daily. „O bună parte din el a fost finalizată. Aproximativ 150 de kilometri de șanțuri au fost săpați. Avanposturile de la graniță și zonele de bază au fost consolidate”, a adăugat el.

Afganistanul trece printr-o gravă criză politică și socială, după ce, în ultimele săptămâni, odată cu retragerea trupelor NATO, talibanii au recucerit țara.

Polonia a supărat SUA. Americanii se gândesc să mute trupe staționate în Polonia spre România CITEȘTE ȘI Polonia a supărat SUA. Americanii se gândesc să mute trupe staționate în Polonia spre România

Talibanii au pătruns duminică în Kabul și au declarat victorie în fața armatei afgane care a fost în ultimii 20 de ani instruită de forțele NATO. După retragerea trupelor aliate, în câteva săptămâni talibanii au recucerit întreaga țară, duminică preluând controlul asupra palatului prezidențial. Președintele Ashraf Ghani a părăsit țara, anunțând online că a făcut asta pentru a evita vărsarea de sânge. Aparent, el se află în Tadjikistan.

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
afganistan