Turcii se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiștilor români în Antalya după eliminarea necesității pașaportului

Turcii se așteaptă la o creștere cu 50% a numărului turiștilor români în Antalya după eliminarea necesității pașaportului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Consulul onorific al României la Antalya, Semih Beken, a declarat că 354.000 de turiști au venit anul trecut în Antalya din România și a apreciat că numărul turiștilor va crește cu 50% odată cu intrarea în vigoare a scutirii de viză, potrivit Rador Radio România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Beken a declarat corespondentului Agenției Anatolia că relațiile bilaterale dintre România și Turcia sunt la un nivel înalt și că aceste legături se regăsesc de mult în spațiul cultural.

FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar CITEȘTE ȘI FOTO Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea, generalul SRI Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar

Indicând că România se află pe locul șapte în rândul țărilor care trimit cei mai mulți turiști în Antalya, Beken a spus: „Anul trecut, numărul turiștilor din România a crescut cu 21% față de 2022. Peste 354.000 de turiști români au venit în Antalya în 2023. În primele patru luni ale acestui an, numărul turiștilor veniți din România a crescut cu 34% fata de perioada similară a anului trecut, ajungând la 13.260. Cred că numărul turiștilor va crește cu cel puțin 50% după decizia privind scutire de viză”.

Afirmând că Antalya este una dintre cele mai importante destinații turistice din lume, Beken a spus: „Turismul nostru nu înseamnă doar hoteluri, ci și turism istoric, de sănătate și sportiv. De asemenea, găzduim turiști veniți din România și la congrese”.

Beken a declarat că salută decizia privind scutirea de viză, în baza căreia cetățenii români pot intra în Turcia cu buletinul pentru maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Luarea acestei decizii chiar înainte de începerea verii este foarte importantă, a spus Beken, precizând că „Antalya va fi orașul care va beneficia cel mai mult de scutirea de viză, odată cu modernizarea și extinderea aeroportului nostru, oferind servicii mai bune și diverse. Această decizie nu ar fi putut veni într-un moment mai bun”.

Președintele Asociației Hotelierilor Profesioniști, Hakan Saatçioğlu, a declarat la rândul său că scutirea de vize este foarte importantă pentru turism. „Decizia recentă privind intrările fără viză a crescut numărul rezervărilor de ultim moment, contribuind la dezvoltarea sectorului turismului. Este o oportunitate pentru cetățenii români și pentru turism”.

viewscnt
Afla mai multe despre
antalya
turisti
romania